Arnoux: 'Wanneer het van Verstappen gevraagd wordt, remt hij simpelweg later dan de rest' Formule 1
Formule 1

Arnoux: 'Wanneer het van Verstappen gevraagd wordt, remt hij simpelweg later dan de rest'

Arnoux: 'Wanneer het van Verstappen gevraagd wordt, remt hij simpelweg later dan de rest'

René Arnoux, voormalig coureur van Ferrari, zag dat Max Verstappen wat extra's had in de titelstrijd met Charles Leclerc. De coureur van Red Bull Racing kende na een moeizame start uiteindelijk een dominant seizoen en daarin liet hij enkele bijzondere dingen zien. Arnoux haalt bijvoorbeeld de Grand Prix van Japan aan, waar Verstappen uiteindelijk de titel wist te winnen. Voor Sergio Pérez, die volgend jaar nog steeds de teamgenoot van de Limburger is, zal het lastig blijven naast Verstappen.

In 2021 moesten Red Bull en Verstappen het nog opnemen tegen Mercedes in een zwaar duel. Afgelopen seizoen was het een stuk makkelijker voor de Oostenrijkse renstal. 'Dit jaar is Red Bull superieur geweest en datzelfde kan gezegd worden over Verstappen', zegt Arnoux bij La Gazzetta dello Sport. 'Hij heeft verschillende keren een race echt gedomineerd. Kijk maar naar de race op Zandvoort. Charles Leclerc kwam soms wel in de buurt, maar Max heeft echt iets extra's.'

De voormalig Ferrari-coureur haalt een specifiek moment aan om zijn standpunt te verduidelijken. 'Kijk naar wat hij ons liet zien in de eerste bocht van Suzuka. Daar voerde hij een inhaalactie aan de buitenkant in de stromende regen tot in perfectie uit. Wanneer het van hem gevraagd wordt, kan hij simpelweg later remmen dan de rest van het veld.' Door die inhaalactie behield Verstappen de eerste plek. Uiteindelijk wist hij dan ook de race en ook het kampioenschap te winnen in Japan.

Arnoux: 'Pérez beschikt niet over het talent van Verstappen'

Ook teamgenoot Pérez kwam dit seizoen niet in de buurt van de regerend wereldkampioen. De Mexicaan leek op een bepaald punt in het seizoen sneller dan zijn teamgenoot, maar al snel werd duidelijk wie de dienst uitmaakt bij Red Bull. 'Pérez won in Monaco en Singapore. Dat zijn de langzamere circuits op de kalender. Maar als mensen bijvoorbeeld roepen dat Pérez niet over dezelfde auto als Max beschikt, dan zijn dat gewoon domme uitspraken. Pérez beschikt simpelweg niet over hetzelfde talent als Verstappen', aldus Arnoux.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws