Sky Sports-journalist wijst Visser aan als underdog: 'Ze heeft zichzelf opgepakt en naar die P2 gewerkt' Formule 1
Formule 1

Sky Sports-journalist wijst Visser aan als underdog: 'Ze heeft zichzelf opgepakt en naar die P2 gewerkt'

Sky Sports-journalist wijst Visser aan als underdog: 'Ze heeft zichzelf opgepakt en naar die P2 gewerkt'

Naast Nederlandse talenten in de Formule 1, de European Le Mans Series en de IndyCar, kan ons kikkerlandje ook trots zijn op W Series-coureur Beitske Visser, vindt Sky Sports-journaliste Naomi Schiff. De coureur uit Dronten had geen makkelijk jaar in de vrouwelijke klasse, maar het is haar toch gelukt om hard terug te vechten en de P2 in het kampioenschap te behalen. Vanwege financiële problemen moest het W Series-kampioenschap van 2022 eerder beëindigd worden.

Schiff, die zelf ook in de W Series heeft gereden, sprak bij het Sky Sports season review haar mening uit over de prestaties van de deelneemsters. Ze kent Visser dus goed. De coureur uit Dronten werd in 2021 achtste in het W Series-kampioenschap, en was zeker gretig voor meer in 2022. Dat is haar gelukt. Ondanks dat haar seizoen een onstuimig begin had, wist Visser zichzelf naar de tweede plek in het kampioenschap te rijden.

'Veel coureurs hebben zichzelf enorm verbeterd dit seizoen', begint Schiff. 'Maar ik zou toch zeggen dat Beitske Visser dit het beste heeft gedaan. 'In het eerste jaar van de W Series had ze een fantastisch seizoen, maar vorig jaar was het niet makkelijk voor haar. Ook dit seizoen had een lastig begin. Ze heeft zichzelf opgepakt en naar die P2 gewerkt', stelt de voormalig W Series-coureur. Visser kon niet tippen aan kampioene Jamie Chadwick, maar wist toch 93 punten bij elkaar te rijden.

Schiff: 'Chadwick was zonder twijfel een standout'

De Britse coureur is inmiddels al drievoudig wereldkampioene in de W Series en mocht dus ook dit jaar zegevieren. Door het seizoen heen leek ze ongenaakbaar. Met vijf overwinningen in zeven races werkte ze zichzelf naar de top. Chadwick won het 2022-kampioenschap met een voorsprong van vijftig punten op Visser. 'Chadwick was zonder twijfel een standout', vertelt Schiff, die dus erg onder de indruk was van de Brit. Voor het 2023-seizoen is Chadwick vertrokken naar de Verenigde Staten, ze gaat namelijk racen in de Indy NXT (voorheen Indy Lights, red.) bij Andretti.

Vanwege financiële problemen heeft de W Series het kampioenschap al eerder moeten beëindigen. De klasse is wel bezig met de middelen opbouwen om het in 2023 en daarna weer op gang te helpen, meldde een persbericht van de vrouwelijke klasse. De Formule 1 kwam ondertussen met een ander initiatief van een nieuwe klasse waarin jonge, talentvolle vrouwen een kans krijgen om zichzelf te bewijzen. Hiermee hoopt de koningsklasse de doorstroming naar de opstapklassen te verbeteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws