Coulthard en Webber zien Hamilton wel weer winnen in 2023: 'Dan is de oude Lewis terug' Formule 1
Formule 1

Coulthard en Webber zien Hamilton wel weer winnen in 2023: 'Dan is de oude Lewis terug'

Coulthard en Webber zien Hamilton wel weer winnen in 2023: 'Dan is de oude Lewis terug'

Oud-coureurs David Coulthard en Mark Webber voorspellen dat 'de oude' Lewis Hamilton weer zal terugkeren in het 2023-seizoen. Het afgelopen seizoen verliep voor de Brit zonder overwinning, aangezien het jaar van Mercedes niet bijzonder soepel verliep. De Duitse renstal toonde wel hun vechtersmentaliteit, wat te zien was in de ontwikkelingen richting het einde van het seizoen. De voormalig Formule 1-coureurs stellen dat er tijdens het aankomende seizoen weer iets te halen valt voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Het seizoen van Mercedes kwam maar moeizaam op gang. Zo werd het team met name tijdens de eerste helft van het seizoen geteisterd door porpoising-problemen. De tweede helft van 2022 ging beter, de updates werkten en zowel George Russell als Hamilton leken het wat meer florissant in te zien. 'Naar mijn idee vond Lewis de energie later in het seizoen pas terug, net als zijn honger naar succesvol zijn', trapt Coulthard af bij Motorsport.com.

'Na de laatste race van 2021 volgde een korte winterstop en zat er nog veel frustratie in', zegt de Schot. Voormalig Red Bull Racing-coureur Webber denkt dat ook. 'Hamilton is vanzelfsprekend één van de grootheden in onze sport, maar de winter van 2021 naar 2022 was wel zwaar', stelt de Australiër. De eerste helft van het 2022-seizoen kende zeker een aantal dieptepunten voor Mercedes. Hoe dan ook lieten ze zien dat opgeven absoluut geen optie was. In de tweede helft kwam de Duitse renstal beter voor de dag, wat beide coureurs motivatie gaf.

Coulthard: 'Dat winnaarsinstinct zit er nog'

De W13 was lang niet zo competitief als de zevenvoudig wereldkampioen had gehoopt. Dat zorgde ook voor een mentale klap. 'Voor George (Russell, red.) verliep het wel positief, en dat was voor Lewis een domper op de pret', vervolgt Webber. 'Russell zat ineens in een veel beter scenario dan voorheen (bij Williams, red.).' Hier kan verandering in komen als de nieuwe Mercedes-bolide wel competitief is in 2023, denkt Coulthard. 'George heeft het absoluut heel goed gedaan, maar Lewis heeft zijn motivatie weer. Dat winnaarsinstinct zit er nog. Als er weer zeges komen in het aankomende jaar, dan zien we de oude Lewis weer', aldus de Schot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws