De Vries over 'goed mens' Verstappen: 'Bewonder al zijn prestaties en successen' Formule 1
Formule 1

De Vries over 'goed mens' Verstappen: 'Bewonder al zijn prestaties en successen'

De Vries over 'goed mens' Verstappen: 'Bewonder al zijn prestaties en successen'

Nyck de Vries heeft veel lovende woorden over voor landgenoot Max Verstappen. De coureur van AlphaTauri stelt dat de tweevoudig wereldkampioen niet veranderd is en dat de onderlinge relatie goed is. De Vries spreekt nog geregeld met de coureur van Red Bull Racing, maar daarbij vraagt hij Verstappen niet per se om advies.

Het was Verstappen die tegen De Vries zei dat hij Helmut Marko op moest bellen voor een mogelijk plekje bij AlphaTauri. Nu beide Nederlanders in de Formule 1 rijden, is de relatie tussen de coureurs weer uitstekend. 'We praten nog regelmatig', geeft De Vries aan bij GIVEMESPORT. 'We kennen elkaar al sinds we kinderen waren en ik heb veel respect voor hem en bewonder al zijn prestaties en successen. Hij is echt een goed mens. Hij is altijd heel oprecht. Ik zou zeggen dat hij niet is veranderd sinds ik hem ken, echt niet.'

De Vries gaat momenteel door een moeilijke periode heen en er komt mogelijk al snel een einde aan zijn loopbaan in de Formule 1. De gesprekken gaan met Verstappen over van alles, maar hij vraagt zijn landgenoot nooit echt om advies. 'We hebben veel gesproken over samen racen, en daar komt natuurlijk advies uit voort. Ik zou het niet specifiek advies noemen, maar het is vergelijkbaar met hoe vrienden praten over voetbal of racen op school.'

De Vries: 'Weet niet of F1 nog groter kan worden in Nederland'

De Formule 1 is door de coureurs heel populair geworden in Nederland. De Vries stapte vooral ook op een goed moment in. 'Het is behoorlijk uniek om in de Formule 1 te zijn waar nu zoveel interesse voor is en ik denk dat het zeker nog niet zijn hoogtepunt heeft bereikt. Als het om Nederland gaat, betwijfel ik of het groter kan worden dan dit. Want om iemand te hebben die twee wereldkampioenschappen heeft gewonnen en die blijft vechten voor nog veel meer, ik weet niet hoeveel jaar we zouden moeten wachten op de volgende', aldus De Vries.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws