Massa onder de indruk van Verstappen: 'Max laat zien dat geen enkele coureur beter is' Formule 1
Formule 1

Massa onder de indruk van Verstappen: 'Max laat zien dat geen enkele coureur beter is'

Massa onder de indruk van Verstappen: 'Max laat zien dat geen enkele coureur beter is'

Felipe Massa is zeer onder de indruk van Max Verstappen dit seizoen. De voormalig coureur van onder andere Ferrari en Williams had na vorig jaar al een hoge pet op van de coureur van Red Bull Racing, maar dit seizoen vindt Massa de Nederlander nog beter. Samen met het team lijkt Verstappen momenteel onverslaanbaar, zeker nu Ferrari fouten aan het maken is. Massa denkt dat Charles Leclerc geduldig moet blijven en dat het geen zin heeft om zijn frustratie te tonen aan de buitenwereld.

Voor het tweede seizoen op rij is Verstappen bezig aan een titelcampagne. Met een voorsprong van tachtig punten lijkt niemand nog in de weg te kunnen staan van een mogelijke titelprolongatie. 'Ik was vorig jaar al heel erg onder de indruk van Verstappen', begint Massa bij Sky Sports. 'Toen maakte hij in het gevecht met Hamilton echter wel een paar kleine foutjes. Dit seizoen doet hij het gewoon geweldig, hij is gewoon perfect bezig. Max laat zien dat geen enkele coureur momenteel beter is dan hij.'

Massa is niet alleen onder de indruk van de coureur. Ook het team en de RB18 kunnen de Braziliaan bekoren. 'Op strategisch gebied doet het team het ook gewoon fantastisch. Alles ziet er goed uit voor hem om zijn tweede wereldtitel te pakken. Het team verdient het ook gewoon. Ze hebben een geweldige auto en vooral in de races zijn ze ijzersterk.

Massa: 'Leclerc moet geduldig zijn'

Aan het begin van het seizoen leek er opnieuw een spannende titelstrijd zich te ontvouwen. Door fouten van het team, betrouwbaarheidsproblemen en rijdersfouten staat Leclerc nu echter op een grote achterstand. 'Van binnen zal hij zeker niet tevreden zijn. Toch moet hij geduldig zien te blijven. Als je nu begint met ruziemaken dan zal dat alleen maar het team en jezelf pijn doen. Hij moet gewoon niet aan de buitenwereld tonen hoe hij zich van binnen voelt.'

Tijdens de Grand Prix van Hongarije maakte Ferrari een strategische fout door Leclerc naar binnen te halen om over te stappen op de hards. Toch ziet Massa dat niet alleen het team fouten maakt. 'We mogen ook niet vergeten dat hij in Frankrijk zelf een fout maakte. Hij gaf daarmee een uitstekende kans op de overwinning weg. Daar had hij gewoon een flink aantal punten kunnen scoren', aldus de voormalig Ferrari-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws