Red Bull en Honda verlengen samenwerking tot en met einde van 2025 Formule 1
Formule 1

Red Bull en Honda verlengen samenwerking tot en met einde van 2025

Red Bull en Honda verlengen samenwerking tot en met einde van 2025

Honda en Red Bull Racing gaan hun samenwerking verlengen tot 2025, maakt de Japanse motorfabrikant bekend op haar website. Honda Racing Corporation (HRC) bleef na het aftreden van de motorleverancier verbonden aan Red Bull, om zo de nieuwe motorafdeling van de Oostenrijkse renstal te ondersteunen. De originele verbintenis liep tot en met 2023, maar deze samenwerking wordt verlengd tot en met het einde van 2025.

De combinatie Honda en Red Bull was in 2021 succesvol met de wereldtitel van Max Verstappen. De Japanse motorfabrikant besloot echter om zich terug te trekken uit de Formule 1. De samenwerking tussen beide partijen was echter nog niet voorbij. Honda zou haar intellectuele eigendommen blijven delen met Red Bull, terwijl de Oostenrijkse renstal haar eigen motorprogramma uit de grond zou stampen. Op dinsdag 2 augustus maakt Honda dus bekend dat de samenwerking wordt verlengd.

De samenwerking tussen beide partijen komt dus ten einde voor het begin van de nieuwe motorreglementen. Konji Watanabe, president van HRC, is blij met de verlengde samenwerking. 'We zijn akkoord gegaan met een verlengingen van onze support aan Red Bull. We kunnen ons dat veroorloven met onze huidige middelen. Ons doel is nog altijd om betrokken te zijn bij het toppunt van de motorsport om zo de technologieën en arbeidskrachten te blijven ontwikkelen.'

Horner: 'Samenwerking extreem succesvol gebleken'

Helmut Marko wil de Japanse motorfabrikant graag bedanken voor de verlengde samenwerking. 'We zijn Honda heel erg dankbaar voor hun positieve reactie op onze samenwerking.' Ook Christian Horner is blij met de support van Honda. De teambaas van Red Bull hoopt meer successen te boeken. 'De samenwerking van Red Bull en Honda is extreem succesvol gebleken en we zijn heel erg tevreden met het feit dat dit kan worden doorgezet tot het begin van de nieuwe motorreglementen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws