Hamilton bekritiseert Mercedes na tegenvallend weekend: 'Al drie jaar bezig en dan krijg je dit scenario' Formule 1
Formule 1

Hamilton bekritiseert Mercedes na tegenvallend weekend: 'Al drie jaar bezig en dan krijg je dit scenario'

Hamilton bekritiseert Mercedes na tegenvallend weekend: 'Al drie jaar bezig en dan krijg je dit scenario'

Lewis Hamilton kon na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet bepaald enthousiast zijn over zijn resultaten. De Brit finishte als negende en liet wederom weten erg teleurgesteld te zijn dat Mercedes na twee moeilijke seizoenen nog steeds de zaken nog niet op een rijtje heeft. Met name de high speed performance is een probleem, en ze kunnen pas vechten als dat probleem is opgelost.

De zevenvoudig wereldkampioen had wederom geen fantastisch weekend. Voorafgaand aan het seizoen gaf de Brit nog aan dat Mercedes wat meer naar hem had geluisterd tijdens het bouwen van de W15, maar tot nu toe is daar op de baan weinig van terug te zien. De 38-jarige kwam in Bahrein als zevende over de streep, en in Jeddah als negende. Geen resultaten waar Hamiltons racehart voor klopt. 'Ik bedoel, ik was negende vandaag', zucht de Brit bij Viaplay. 'De high speed performance is echt een probleem met deze auto', benadrukt Hamilton. 'Ik weet het niet, we zijn drie jaar aan het vechten met de auto en dan hoop je dat het beter gaat, maar dan word je geconfronteerd met dit scenario.'

Het is duidelijk dat Hamilton verre van tevreden is over de W15. Ondertussen lijkt teamgenoot George Russell er beter mee overweg te kunnen. Hamiltons landgenoot deed het beter in de kwalificatie en in de race, al was het bij hem ook duidelijk dat de bolide niet in het gareel liep. 'Het is moeilijk om te slikken, maar it is what it is. En ik heb zo hard geracet als ik kon. Ik heb alles gegeven', gaat Hamilton verder. 'En zodra we meer high speed performance hebben, dan kunnen we vechten, want dan is de auto op meerdere vlakken goed.' Voorlopig lijkt dat nog niet het geval te zijn. Na Jeddah hebben de coureurs een week rust voordat ze weer naar een stratencircuit gaan, waar Hamilton hoopt op beterschap.

'Er is potentie, maar we hebben echt meer performance nodig'

Hoe dan ook denkt de zevenvoudig wereldkampioen nog niet dat Mercedes dit seizoen afgeschreven hoeft te worden. 'Er is wel potentie, alleen we hebben echt veel meer performance nodig. De auto deed het wel goed in de bochten met lagere snelheden, maar met hogere snelheden verloren we zoveel', benadrukt de Brit bij Sky Sports. 'De volgende races gaan lastig worden, maar gaan heel hard werken om zoveel mogelijk te verbeteren. Ik weet dat iedereen in de fabriek er keihard aan werkt', aldus de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws