Leclerc grijnst om snelste raceronde die hij van Hamilton afpakte: 'Dat is wel gelukt' Formule 1
Formule 1

Leclerc grijnst om snelste raceronde die hij van Hamilton afpakte: 'Dat is wel gelukt'

Leclerc grijnst om snelste raceronde die hij van Hamilton afpakte: 'Dat is wel gelukt'

Charles Leclerc finishte als derde in de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024 en wist in de slotfase te voorkomen dat Lewis Hamilton de snelste raceronde kreeg. De Ferrari-coureur had het wat moeilijker op de harde band, maar geeft aan dat ze het maximale uit de race hebben kunnen halen. Leclerc was erg tevreden, maar weet dat er meer werk verricht moet worden om Red Bull Racing onder druk te zetten.

Leclerc kwam als derde over de streep nadat hij eerder in de race niet kon tippen aan de snelheid van Sergio Pérez. De Mexicaan startte achter hem, maar na de openingsfase was het gauw gedaan. Leclerc wist hoe dan ook P3 vast te houden en pakte in de slotfase nog even de snelste raceronde mee. 'Ja, dat is wel gelukt', grijnst Leclerc bij Viaplay. 'Ik heb alles gedaan wat ik kon. Het moest werken, dus ik ben blij dat het gelukt is', zegt de Monegask. 'Er zat niet veel meer in de auto. We hadden het wat lastiger op de harde band, en ik kreeg ze moeilijk aan de praat.'

Zodra Leclerc de band met de witte wangen tot level kreeg ging het beter. 'Toen hadden we een goede pace en konden we snelste raceronde bemachtigen, dat was wel goed', aldus de Ferrari-coureur. 'Maar er is nog steeds werk aan de winkel om Red Bull nog wat meer onder druk te zetten.' Het lukt Leclerc eerst wel aardig om Pérez bij te houden, maar al snel werd het gat groter. De Mexicaan kon een voorsprong opbouwen die groot genoeg was om zijn P2 niet te verliezen met de vijfsecondenstraf die hij nog had. Hoe dan ook pakte Leclerc zijn eerste podium van het seizoen.

Lof voor Bearman: 'Het was heel, heel indrukwekkend'

Naast teambaas Frédéric Vasseur was ook de 26-jarige onder de indruk van zijn tijdelijke teamgenoot. Oliver Bearman stapte op vrijdagmiddag pas in de auto om Carlos Sainz, die met een blindedarmonsteking niet kon rijden, te vervangen. Hij finishte als zevende. 'Hij was echt heel indrukwekkend', zegt Leclerc. 'Hij heeft een paar ronden gereden in VT3, hij zat direct op de pace in de kwalificatie, en daarna ook in de race. Wat hij heeft laten zien was heel, heel indrukwekkend', vervolgt de Ferrari-coureur. 'Hij heeft zijn talent aan de wereld laten zien en heeft punten gescoord, wat denk ik niet veel mensen hadden verwacht. Het is nu een kwestie van tijd voordat hij met ons in de Formule 1 rijdt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws