Wolff ziet Mercedes zakken in de stand: 'Verloren een halve seconde in drie bochten tijd' Formule 1
Formule 1

Wolff ziet Mercedes zakken in de stand: 'Verloren een halve seconde in drie bochten tijd'

Wolff ziet Mercedes zakken in de stand: 'Verloren een halve seconde in drie bochten tijd'

Mercedes-teambaas Toto Wolff kijkt terug op een zwaar weekend. De W15 had het in de snelle bochten loodzwaar, en moest dan ook toezien hoe concurrenten Ferrari en McLaren het beter voor elkaar hadden. Daarnaast nam Mercedes een strategische gok, die niet het gewenste resultaat opleverde.

George Russell beperkte de schade met een zesde plek, maar Lewis Hamilton bleef op P9 steken. De 39-jarige Brit leek het punt voor de snelste ronde te pakken, maar daar stak toekomstig teamgenoot Charles Leclerc in de laatste ronde, op oude banden, een stokje voor. 'Dit was geen goede dag voor ons. Het is duidelijk dat we het lastig hebben in de snelle bochten. We zijn competitief op andere gebieden, maar we verliezen hier ongeveer een halve seconde in drie bochten tijd', deelt Wolff in een persbericht van het team.

Wolff doelt daarmee op bochten zes, zeven, en acht, aan het einde van de openingssector. Hamilton verloor in deze sector in Q3 0,65 seconden ten opzichte van snelste man Max Verstappen. 'Dit maakte het heel lastig voor de coureurs om aan te vallen. We probeerden iets anders met de strategie, maar helaas werkte dit niet, gezien de lage bandendegradatie die we bij iedereen zagen', zo wijst Wolff op het feit dat Hamilton een van de vier coureurs was die geen pitstop maakte bij de vroege Safety Car.

Complimenten voor Bearman

Wolff stond wel stil bij de prestatie van de nieuwkomer, die namens Ferrari knap als zevende eindigde, twee seconden achter Russell, en vóór Hamilton. 'Mijn felicitaties gaan ook uit naar Ollie Bearman. Hij sprong op het laatste moment in de auto en reed een geweldige race, vooral in die tweede stint. Dit toont aan hoe hoog het niveau is in de Formule 2', zegt Wolff, die Bearmans teamgenoot, Andrea Kimi Antonelli, in de Formule 2 heeft.

Na Saoedi-Arabië zakte Mercedes naar de vierde plek bij de constructeurs, achter klantenteam McLaren. 'We kunnen ontzettend veel leren van deze eerste twee raceweekenden. We zullen nu de data gaan analyseren, begrijpen, en vervolgens proberen te verbeteren. Het is duidelijk dat we nog heel veel werk te verzetten hebben, maar deze zware dagen maken je sterker. Iedereen is toegewijd aan het verbeteren van de auto, en hopelijk komen we in Australië sterker terug.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws