Hamilton blij met regen: 'Als het droog is, zijn we niet snel genoeg' Formule 1
Formule 1

Hamilton blij met regen: 'Als het droog is, zijn we niet snel genoeg'

Hamilton blij met regen: 'Als het droog is, zijn we niet snel genoeg'

Lewis Hamilton heeft niet zijn gedroomde start van het 2024-seizoen gehad, maar in Shanghai wist hij zich in de regen als tweede te kwalificeren voor de sprintrace. Niet alleen Hamilton, maar ook het team van Mercedes heeft al langere tijd moeite om de juiste afstelling van de auto te vinden. In de regen wist de Mercedes-auto competitiever te zijn en dus hoopt Hamilton voor de rest van het weekend op regen, vertelt hij aan Sky Sports.

In Q1 wisten Hamilton en zijn teamgenoot George Russell net te ontsnappen aan eliminatie. Ook in Q2 was het resultaat van de Brit niet echt overtuigend. Toen de weersomstandigheden in Q3 drastisch veranderen, zag Hamilton een kans om het uiterste uit de auto te halen. Hij kwalificeerde zich als tweede met een tijd van 1:59:201.

Regen maakte enthousiast

'Het was heel risicovol. Bedrieglijke omstandigheden. Zoals je hebt gezien, kon bijna niemand grip vinden. Maar ik ben zo blij. Zodra ik de regen zag komen, werd ik enthousiast', vertelt Hamilton. Zijn enthousiasme kwam voort uit de ervaringen die hij dusver had met de auto. 'Het spreekt voor zich dat we onder droge omstandigheden niet snel genoeg zijn. Dus toen de regen kwam, dacht ik dat ik een ietwat betere kans zou hebben. Toen begon het eigenlijk allemaal tot leven te komen.'

Of hij ook de rest van het weekend zulke resultaten kan neerzetten, weet Hamilton niet zeker. 'Het hangt er echt vanaf wat de omstandigheden zullen zijn', vertelt de Brit. 'Als het net zo gaat zijn, hebben we misschien een kans om hoog te eindigen. Als het droog is, denk ik dat de Ferrari's en de Red Bulls ons voorbij zullen gaan. Wellicht dat we in dat geval een paar anderen achter ons kunnen houden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws