Hamilton deelt verwachtingen voor Monaco: 'Ga dit weekend zelfverzekerder in' Formule 1
Formule 1

Hamilton deelt verwachtingen voor Monaco: 'Ga dit weekend zelfverzekerder in'

Hamilton deelt verwachtingen voor Monaco: 'Ga dit weekend zelfverzekerder in'

Op zondag is het weer tijd voor wat velen als de meest iconische race op de kalender zien: de Grand Prix van Monaco. Voor een weekend zijn alle ogen gericht op het kleine land aan de Middellandse Zee en dat brengt hoge verwachtingen van de fans en de teams met zich mee. Zo ook voor het team van Mercedes dat niet een glansrijke start van het 2024-seizoen heeft gekend. Tijdens de persconferentie deelt zevenvoudig wereldkampioen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton wat zijn verwachtingen zijn.

Tijdens de meest recente race op het circuit van Emilia-Romagna in Imola kwam de Brit als zesde over de finishlijn. Tot dusver heeft Hamilton het dit seizoen nog niet verder weten te schoppen dan de zesde plaats die hij ook in Miami behaalde. In Imola kwam het team van Mercedes nog met enkele updates, in Monaco zal dat niet het geval zijn. 'We weten niet helemaal waar we dit weekend zullen staan', laat Hamilton weten voor de camera van SkySports.

Geen updates in Monaco

Het team van Mercedes koos ervoor om het pakket aan upgrades dat het op de W15 heeft toegepast gespreid te introduceren. De eerste paar updates werden in Miami toegepast, het resterende deel tijdens het weekend in Imola. 'We hebben (hier in Monaco, red.) de meeste neerwaartse druk. Dat heeft iedereen hier. En we hebben een doorontwikkelde vleugel. Maar afgezien daarvan weten we niet echt waar we zullen staan dit weekend. Ik ben in ieder geval enthousiaster dan ik over de vorige twee auto's was. Die twee waren gewoon niet zo goed. Deze is echt werk in uitvoering. Hopelijk is (de auto, red.) een stuk beter dan hij hier vorig jaar was.'

Uiteindelijk zullen de prestaties van de Mercedes alleen afhangen van hoe de auto het op de baan doet. 'We zijn afhankelijk van simulatie hulpmiddelen', vertelt Hamilton. 'Je kan wel oefenen op de simulator, maar je ontdekt pas op de baan welke problemen je wel of niet hebt. In een perfecte wereld zou je meteen van start gaan en niet meer achterom kijken. Maar dat is de afgelopen jaren al niet het geval geweest (voor ons, red.)', vertelt Hamilton lachend. 'Maar zoals ik al zei, ik ga dit weekend zelfverzekerder in. Deze auto is veel voorspelbaarder en veel prettiger om in te rijden. Nog niet perfect, maar hij gaat de goede kant op.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws