Sainz nog niet overtuigd van winst in Monaco: 'Moet misschien de verwachtingen bijstellen' Formule 1
Formule 1

Sainz nog niet overtuigd van winst in Monaco: 'Moet misschien de verwachtingen bijstellen'

Sainz nog niet overtuigd van winst in Monaco: 'Moet misschien de verwachtingen bijstellen'

In aanloop naar de Grand Prix van Monaco op zondag, verschenen de coureurs op donderdag voor de camera's van verscheidene media. De mannen deelden wat hun verwachtingen voor het weekend zijn en hoe zij hun eigen overwinningskans inschatten. Volgens Ferrari-coureur Carlos Sainz is het nog niet uitgemaakt wie er op het stratencircuit van Monaco met de overwinning naar huis zal gaan. Hij is er wel zeker van dat de concurrentie tussen topteams Red Bull Racing, McLaren, en Ferrari om te snijden zal zijn.

Tijdens de laatste race op het circuit van Emilia-Romagna kwam Sainz als vijfde over de finishlijn. De Italiaanse renstal had gehoopt op de overwinning tijdens haar thuisrace, maar dat mocht niet zo zijn. Wel wist Sainz' teamgenoot Charles Leclerc op het podium te eindigen; hij kwam als derde over de finishlijn. Volgens Sainz vraagt het circuit van Monaco alleen wel wat meer van de coureurs voordat een van hen er met de overwinning vandoor kan gaan.

Aanpassingsvermogen maakt het verschil

'Als ik heel eerlijk ben, denk ik dat alle topteams op dit moment kunnen winnen in Monaco', begint Sainz voor de camera van F1TV. Volgens de Spanjaard is het verschil tussen de drie topteams nauwelijks merkbaar op het stratencircuit. 'Monaco is zo'n speciaal weekend, zo'n speciaal circuit dat het (van de coureurs, red.) vraagt om een betere outlap en een smetteloze kwalificatie om de racewinnaar te kunnen worden. Ik denk dat het heel krap gaat worden tussen Red Bull, McLaren, en ons. We starten dit weekend allemaal op gelijke voet.'

Volgens Sainz zal het erop neerkomen wie zich het beste aan het circuit kan aanpassen. 'Het zal gaan om wie het beste zijn auto op deze straten weet aan te passen. Lage snelheden zijn niet onze kracht geweest dit jaar dus op dat punt ben ik wel huiverig. Ook de kwalificatie is dit jaar niet ons sterkste punt geweest en we weten hoe belangrijk die is in Monaco. Misschien moet ik de verwachtingen een beetje bijstellen', biecht de Ferrari-coureur op.

Desalniettemin streven de Spaanse coureur en de Italiaanse renstal ernaar om de race te winnen. 'Het betekent niet dat we er niet op uit zijn om te winnen. Ik denk dat we zeker mikken op een overwinning dit weekend. We doen er alles aan om de outlap zo goed mogelijk te doen en om de Q3-ronde zo goed mogelijk te doen. En om de strategie en de race ook zo goed mogelijk voor elkaar te hebben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws