Hamilton: 'Dit had niets met Verstappen te maken' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Dit had niets met Verstappen te maken'

Hamilton: 'Dit had niets met Verstappen te maken'

Lewis Hamilton heeft aangegeven geen wraakgevoelens te hebben richting Max Verstappen. De Nederlander kaapte in Abu Dhabi zijn achtste wereldtitel voor hem weg, maar Hamilton is van mening dat hij gewoon deed wat elke coureur had gedaan in die situatie. Ook is hij tevreden met het feit dat de FIA actie ondernomen heeft en de structuur van de wedstrijdleiding herzien heeft.

'Dit had niets met Verstappen te maken', stelt de Brit tegenover diverse media na afloop van de lancering van de W13. Lang liet hij niets van zich horen na afloop van de seizoensfinale, maar de Limburger speelde daar dus geen rol in. 'Verstappen deed alles wat een coureur doet wanneer er zich zo'n mogelijkheid voordoet. Daarnaast is hij een geweldige concurrent', voegt hij daaraan toe. Hij denkt dan ook niet dat zijn Red Bull Racing-rivaal iets fout gedaan heeft in de seizoensfinale van 2021.

'Ik heb met Verstappen verder geen problemen en ik koester beslist geen wrok tegen hem', benadrukt Hamilton. Mochten Red Bull en Mercedes beide sterk uit de winterstop komen dan is het waarschijnlijk dat ook dit jaar de Engelsman Verstappen met regelmaat tegen gaat komen op het circuit. Goed dus dat hij voorafgaand aan het jaar alvast even aangeeft dat er verder tussen hemzelf en Verstappen niets aan de hand is.

FIA voert structurele wijzigingen door

De FIA heeft naar aanleiding van Abu Dhabi 2021 structurele wijzigingen doorgevoerd. Zo zal Michael Masi de rol van wedstrijdleider niet meer vervullen, maar wordt dit gedaan door een tweetal wedstrijdleiders, Niels Wittich (bekend als wedstrijdleider van de DTM, red.) en Eduardo Freitas (bekend van de Formule E, red.). Daarnaast gaat er een soort VAR-systeem geïntroduceerd worden waarmee aanvaringen achteraf goed geanalyseerd kunnen worden.

'Niets zal veranderen hoe ik mij destijds voelde, en hoe ik mij nu nog steeds voel. Het is goed dat de FIA op zoek is naar verbetering. Ik denk dat het belangrijk is dat er mensen verantwoordelijk gehouden worden voor hun acties', benadrukt Hamilton. FIA-voorzitter Mohammed ben Sulayem heeft dit blijkbaar dus gedaan door de Australiër een andere functie aan te bieden.

'We moeten ervoor zorgen dat dit niemand ooit meer gebeurt in de sport. Alles wat de FIA aangekondigd heeft, verwelkom ik. We moeten ervoor zorgen dat de veranderingen ook daadwerkelijk doorgevoerd worden en dat de reglementen eerlijk en consistent toegepast worden', concludeert Hamilton bij RaceFans. De vraag is of die consistentie blijft bestaan wanneer er twee wedstrijdleiders afwisselend de touwtjes in handen hebben.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws