Hamilton doet alvast een regendansje voor zondag: 'Ik heb de regen nodig' Formule 1
Formule 1

Hamilton doet alvast een regendansje voor zondag: 'Ik heb de regen nodig'

Hamilton doet alvast een regendansje voor zondag: 'Ik heb de regen nodig'

Na een succesvolle sprintkwalificatie en sprintrace leek Lewis Hamilton een goed weekend te hebben in China. Verrassend genoeg werd de Brit in de kwalificatie echter al in Q1 uitgeschakeld en zal hij dus veel inhaalacties moeten laten zien om nog punten te halen morgen. ‘Het was mijn fout’, geeft hij Hamilton eerlijk toe in en interview met F1TV na zijn uitschakeling.

De zevenvoudig wereldkampioen steekt de hand in eigen boezem wat betreft het teleurstellende kwalificatieresultaat. ‘Ik had makkelijk in Q2 moeten komen, het was mijn fout’, zegt hij schuldbewust. Na een tweede plek in de sprintrace staat hij nu aan het andere uiteinde van de grid. Hamilton zal morgen vanaf plek achttien moeten starten en dus wordt het nog een hele klus om de schade qua punten wat te beperken.

Hamilton hoopt op een regenachtige zondag

‘Ik had het gewoon lastig’, geeft de man uit Stevenage aan. ‘Het lukte me maar niet om de auto te stoppen in bocht veertien. Het bleef steeds vastlopen’, legt hij uit. ‘Misschien had ik nog een ronde extra nodig’, aldus Hamilton, die daarmee suggereert dat er nog wel iets meer in had gezeten. Hij geeft daarbij ook aan dat het niet precies dezelfde auto is als die waarmee hij de sprint zo succesvol reed. ‘De bolide was heel anders, we hebben veel veranderd.’

Hamilton lijkt nog wat hoop te hebben om de rest van zijn weekend te redden, al weet hij dat hij daar wel wat geluk bij nodig heeft. ‘Ik hoop dat het morgen iets beter gaat’, geeft hij aan. Hamilton heeft ook nog een speciale wens om de wedstrijd morgen net iets meer naar zijn hand te zetten. ‘Ik hoop dat het gaat regenen’, lacht hij. De kwalificatie in de regen op vrijdag ging de Brit erg goed af en hij lijkt maar wat graag die omstandigheden terug te willen zien tijdens de hoofdrace. ‘Ik heb de regen nodig’, concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws