Hamilton met lach van oor tot oor na tweede plek: 'Ik kon het verleden herleven' Formule 1
Formule 1

Hamilton met lach van oor tot oor na tweede plek: 'Ik kon het verleden herleven'

Hamilton met lach van oor tot oor na tweede plek: 'Ik kon het verleden herleven'

Lewis Hamilton kwam in 2024 niet bepaald goed uit de startblokken, maar de Mercedes-coureur wist in China nota bene in een sprintrace zijn hoogste puntenscore van het seizoen te pakken. Alleen Max Verstappen bleef ver buiten bereik, maar de tweede stek was ruim voldoende voor Hamilton om dolgelukkig terug te kijken op de eerste race op het circuit waar hij in 2019 de vooralsnog laatste Grand Prix van China won.

'Het was zó leuk', zegt Hamilton met een brede lach voor de camera van Viaplay, als gevraagd wordt naar het startduel met landgenoot Lando Norris, waarbij Hamilton zijn tweede startplek omtoverde tot een leidende positie. Die leidende positie wist de Brit tot de zevende ronde te behouden, toen Verstappen met sneltreinvaart langszij kwam, maar Hamilton wist de tweede plek wél te behouden, terwijl hij in de eerste vier Grand Prix-weekenden nog niet hoger eindigde dan een zevende plek.

Hamilton kijkt dan ook dik tevreden terug op de eerste race van het weekend in China. 'Zoveel lol heb ik al lang niet meer gehad. We hadden natuurlijk wel het nodige geluk. De natte kwalificatie stelde ons in staat om veel verder naar voren te staan. Onze ware snelheid is niet goed genoeg voor de tweede plek, zoals je weet.' Hamilton blijft ondanks zijn sterke resultaat, de beste puntenscore van Mercedes dit seizoen, op de negende plek in het kampioenschap staan.

Topstart helpt Hamilton

Voor het eerst in tijden voerde Hamilton zelfs het veld weer aan. 'De start was echt geweldig, vooral de tweede fase van de start', blikt Hamilton terug. 'Ik wist naast Lando te komen, en kon zij aan zij met hem strijden in de eerste en tweede bocht. Dat deed me denken aan hoe het vroeger ging, en ik kon het verleden herleven, en daar genoot ik echt van. Vervolgens moest ik me aan mijn positie vastklampen en zorgen dat ik de rest voorbleef. Met een paar ronden extra had de tweede Red Bull me gepakt, maar ik ben heel blij met de tweede plek.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws