Mercedes gebruikt sprintrace als succesvol experiment: 'Dat was heel positief' Formule 1
Formule 1

Mercedes gebruikt sprintrace als succesvol experiment: 'Dat was heel positief'

Mercedes gebruikt sprintrace als succesvol experiment: 'Dat was heel positief'

Mercedes heeft voor het eerst dit seizoen een plekje in de top drie veroverd. Lewis Hamilton greep in de sprintrace in China de leiding bij de start, en eindigde uiteindelijk als best of the rest achter de Nederlander als tweede. Teambaas Toto Wolff beseft dat de race echter in het voordeel van de Brit uitpakte, en blijft realistisch over de ware verhoudingen.

Hamilton zag Verstappen in de zevende ronde langszij komen, en liep in de resterende twaalf ronden een achterstand van dertien seconden op, ruim een seconde verschil per ronde dus. 'Het positieve was dat dit een tweede plek was, en dat is een solide resultaat', deelt Wolff na afloop bij Viaplay. 'De prestatie was goed, dus daar halen we de positieve punten uit, maar we moeten ook realistisch zijn: de jongens achter ons vochten met elkaar', zo merkt Wolff op dat Hamilton voor de slotronden wat marge opbouwde dankzij een verdedigende Fernando Alonso.

Geslaagd experiment

Wolff is dus blij met de opsteker, maar beseft dat er nog veel werk aan de winkel is. 'De situatie is nu zoals het is, en dat moeten we erkennen, en nu moeten we verder verbeteren.' Mercedes was met George Russell ook het enige team dat een coureur op een andere bandencompound liet starten dan de mediums. 'We wilden voor twee verschillende strategieën gaan om te zien hoe de zachte banden het zouden doen', zegt Wolff over de keuze bij Russell.

'Die zachte banden hielden goed stand, dus dat was heel positief', zegt de Oostenrijker over het experiment. Russell eindigde als achtste, na als elfde gestart te zijn, en de jongere van de beide Britten was in de laatste ronde nog sneller dan Hamilton op de mediumbanden. Wolff is ook blij dat de afstelling dit jaar na de sprintrace nog aangepast kan worden voor de rest van het weekend. 'Dat is goed, zodat we nog wat aan de prestaties kunnen verbeteren.'

Voor de kwalificatie van de Grand Prix ziet Wolff maar liefst negen kanshebbers op een goede startpositie. 'Ik verwacht dat de strijd tussen de Ferrari's, de McLarens, Alonso, de Red Bulls, en onszelf gaat', zo houdt Wolff alle opties open als hem naar de kwalificatie gevraagd wordt. 'Het gaat voor ons wat beter hier in China, maar het is niet zo dat we een magische oplossing gevonden hebben.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws