Hamilton duidelijk: 'Geen woorden maar daden in strijd voor meer diversiteit' Formule 1
Formule 1

Hamilton duidelijk: 'Geen woorden maar daden in strijd voor meer diversiteit'

Hamilton duidelijk: 'Geen woorden maar daden in strijd voor meer diversiteit'

Lewis Hamilton gaat samen met de Formule 1 aan de slag in de strijd voor meer diversiteit. In het afgelopen jaar was hij een van de boegbeelden in de 'We Race As One'-campagne, maar nu is het tijd om actie te komen vindt de Brit. 'Vorig jaar waren er veel slogans natuurlijk, maar dit jaar is er actie nodig.' Om dit mogelijk te maken gingen verschillende coureurs in gesprek met Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1.

De Formule 1 kondigde onlangs aan dat diversiteit de kern zal vormen van de nieuwe 'We Race As One'-campagne voor 2021. Er zijn plannen in de maak om minderheden meer kansen te bieden in heel de motorsport. Hamilton gaf al aan dit van groot belang te vinden in een 'door blanken gedomineerde sport', en schuift daarom graag aan bij Domenicali om zijn steentje bij te dragen.

'Stefano (red. Domenicali) heeft de tijd genomen om met ons in gesprek te gaan over hoe we kunnen samenwerken om de sport te verbeteren', aldus Hamilton. Er liggen plannen op tafel, met een aantal aanpassingen ten opzichte van vorig jaar, die door Domenicali aan de rijders werd voorgelegd. Hamilton vond de ontwikkelingen positief en ziet dat alle neuzen dezelfde kant op staan. 'We moeten erover blijven praten en blijven pushen om bij te dragen aan diversiteit in de sport. Ik ben gelukkig om te zien dat we dat samen willen bereiken', aldus de Brit tegenover Autosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws