Hamilton en Russell spreken elkaar tegen: 'McLaren is een halve tiende sneller, Verstappen nog wel meer' Formule 1
Formule 1

Hamilton en Russell spreken elkaar tegen: 'McLaren is een halve tiende sneller, Verstappen nog wel meer'

Hamilton en Russell spreken elkaar tegen: 'McLaren is een halve tiende sneller, Verstappen nog wel meer'

Lewis Hamilton en George Russell weten dat er nog werk aan de winkel is als ze McLaren en Red Bull Racing uit willen dagen tijdens de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag. Het ging wat moeizamer tijdens de sprintrace dan gehoopt. Vooral Hamilton was niet te spreken over het verloop van de sessie.

Mercedes was op vrijdag al teleurgesteld. De pace op de harde band zag er erg goed uit, maar op de softs tijdens de kwalificatie wilde het niet helemaal lukken. Hamilton kende een paar rommelige rondjes waarbij hij vrij agressief over de kerbs reed, waardoor de auto uitbrak. Als resultaat: P4 voor Russell, P6 voor Hamilton. De Zilverpijlen hadden gehoopt dat ze wat dichter bij de pole-tijd zouden staan, maar dat bleek niet zo te zijn. Ze kwamen drie tienden tekort op Max Verstappen. Ook op zaterdag in de sprintrace kwamen ze tekort om het voorveld onder druk te zetten.

'Het was erg saai', steekt Hamilton van wal tegenover Viaplay. 'Er gebeurde vrijwel niets, ik had niet de pace, en ik probeerde aan te haken bij de jongens voor me', haalt de recordkampioen zijn schouders op. Meer dan dat had Hamilton dan ook niet te zeggen. Russell gaf wat meer tekst en uitleg. 'Het was goed om te zien dat we nu al een tijdje voor Ferrari zitten', merkt de Brit op. 'Dit is een baan die aardig goed bij Ferrari past, waar ze normaal sterk zijn, en wij totaal niet. Dus dat is positief', zegt Russell. 'Maar McLaren is een halve tiende voor ons, en Max wellicht wat meer, dus dat zijn geen verrassingen.'

Russells batterij was leeg

Russell werd aan het begin van de race ingehaald door Carlos Sainz, maar de Spanjaard had niet de pace om ervoor te blijven. Russell pakte hem terug. 'We zaten wel in een DRS-trein, dus je komt dan sneller de bochten in, maar de auto raakt oververhit en als je in schone lucht zit is het beter. Die problemen zullen we allemaal krijgen hier', zegt Russell tegenover Sky Sports. 'We gaan nog een paar aanpassingen doen, maar de auto is in een redelijk goede staat. Na het passeren van Carlos had ik echter geen batterij meer over, dus het was moeilijk om het gat te vergroten. McLaren is sneller, maar wij zijn sneller dan Ferrari, en dat is goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws