Marko treedt op als bemiddelaar: 'Horner snapt of begrijpt niet dat Jos Jos is' Formule 1
Formule 1

Marko treedt op als bemiddelaar: 'Horner snapt of begrijpt niet dat Jos Jos is'

Marko treedt op als bemiddelaar: 'Horner snapt of begrijpt niet dat Jos Jos is'

Helmut Marko houdt zelf ook wel van een stevige uitspraak op zijn tijd. Des te opvallender is het dat de teamadviseur van Red Bull Racing in het midden staat bij de ruzie tussen Christian Horner en Jos Verstappen. Marko noemt het vooral een kleuterschool en uitte kritiek op beide mannen in deze publieke ruzie, nota bene tijdens het thuisweekend van Red Bull.

Dietrich Mateschitz zou zich wellicht omdraaien in zijn graf als hij kon zien hoe het er bij 'zijn' team loopt nu, en zeker op 'zijn' Red Bull Ring. Ook Marko baalt er flink van dat het al het hele weekend weer over randzaken gaat. 'Ik zou hier het Duitse woord kindergarten gebruiken', aldus de Oostenrijker, die daarmee het woord van Jos Verstappen in het Duits herhaalt. De Limburger noemde het op de vrijdag in Oostenrijk ook al een kleuterschool. 'Ik baal ervan dat dit naar buiten is gekomen', benadrukt de 81-jarige in gesprek met Viaplay.

Twee schuldigen

Waar er ruzie is, hebben er twee schuld, lijkt ook Marko te denken. 'Ten eerste is Jos niet bepaald de makkelijkste', lacht Marko, die zelf wel doorheeft hoe hij met de voormalige Formule 1-coureur om moet gaan. 'Christian snapt of begrijpt niet dat Jos Jos is. Hij gaat hem niet veranderen, en hij zal altijd doen wat hij denkt dat juist is. Of dat ook echt juist is, is een andere vraag.' De ruzie barstte los vanwege Verstappens deelname aan de Legends Parade. Jos Verstappen trok zich terug, nadat hij merkte dat Horner er alles aan deed om hem niet mee te laten rijden.

In de studio van Viaplay houdt Giedo van der Garde er wel een andere lezing op na. De voormalige Formule 1-coureur kent de Verstappens als geen ander, aangezien hij in 2002 wereldkampioen in de kartsport werd met de motoren van Jos Verstappen, die destijds optrad als mentor van Van der Garde. 'Ik denk niet dat Jos moeilijk is. Hij is gewoon straightforward. Hij zegt gewoon waar het op staat', vertelt Van der Garde. 'Ik ken hem goed. Het is links of het is rechts. Het is zwart of het is wit, en meer niet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws