Sainz en Leclerc ergerden zich groen en geel: 'We hadden een goede start, en dat is het' Formule 1
Formule 1

Sainz en Leclerc ergerden zich groen en geel: 'We hadden een goede start, en dat is het'

Sainz en Leclerc ergerden zich groen en geel: 'We hadden een goede start, en dat is het'

Charles Leclerc en Carlos Sainz zijn niet helemaal tevreden na de sprintrace in Oostenrijk. Leclerc was vooral teleurgesteld, Sainz wist er nog een paar positieve punten uit te halen. Vooral in de tweede helft van de race waren de heren van Ferrari niet snel genoeg, en zagen ze dat ze wat tekortkwamen op Mercedes. McLaren en Red Bull Racing waren uit het zicht verdwenen.

Leclerc had al geen goede start van het weekend vanwege zijn problemen tijdens de kwalificatie voor de sprintrace. De Monegask viel kort stil in de pitstraat en had daardoor geen tijd meer om een ronde neer te zetten. Hij moest de race als tiende aanvangen. Sainz deed het wat beter, maar kwam duidelijk snelheid te kort. Hij kwalificeerde vijfde, achter George Russell, twee McLarens en een Red Bull. Leclerc had een sterke openingsronde, maar daar bleef het ook wel bij.

'Ik had een goede start, een goede eerste ronde. Dat was het', klinkt de Ferrari-coureur teleurgesteld bij Viaplay na afloop. 'We waren gewoon niet snel genoeg en er is veel werk te doen. Het is erg teleurstellend om te zien dat we deze pace hebben. We moeten het blijven proberen en blijven pushen', zei Leclerc. De Monegask had er niets aan toe te voegen. Het was duidelijk dat hij niet blij was. In Spanje werd hij in het klassement ingehaald door Lando Norris, daar had Ferrari het ook lastig.

Sainz trekt dezelfde conclusie

Sainz sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot over de pace van de SF-24. Sainz wist Russell vroeg in de race te verschalken, maar later in de race kon hij het voorveld niet bijbenen. De Mercedes-coureur haalde hem weer in. 'Ik had een goede start, zegt Sainz. 'Ik kreeg het voor elkaar om Russell te pakken, en dat was dan ook het doel. Daarna was het lastig om de McLarens te volgen en verloren we de DRS.'

Sainz kon nog even profiteren van de vechtende McLarens, die Max Verstappen als doelwit hadden. 'Maar daarna werden we de prooi van Russell. We stabiliseerden de pace wel en wisten voor Hamilton te blijven, maar Mercedes heeft duidelijk meer pace. We doen alles wat we kunnen en proberen de auto te verbeteren voor de kwalificatie.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws