Hamilton 'geweldige coureur en ambassadeur voor de sport' volgens Domenicali Formule 1
Formule 1

Hamilton 'geweldige coureur en ambassadeur voor de sport' volgens Domenicali

Hamilton 'geweldige coureur en ambassadeur voor de sport' volgens Domenicali

Lewis Hamilton is volgens Stefano Domenicali, de nieuwe CEO van de Formule 1, meer dan alleen een geweldige coureur. Zo vertelt hij tegenover The Guardian. De Italiaan ziet Hamilton als een rolmodel en prijst hij hem voor zijn strijd tegen racisme, die vorig jaar steeds serieuzere vormen aannam. Ook deelt Domenicali zijn mening over het incident van Mazepin vorig jaar, waarin hij een filmpje op social media plaatste waarin hij aan een dame zat die achterin zijn auto zat.

Terwijl Hamilton vorig jaar aan het strijden was op de baan voor zijn zevende titel, waarmee hij Michael Schumacher evenaarde, voerde de Engelsman ook nog een andere strijd naast de baan, namelijk de strijd tegen racisme. Zo was Hamilton één van de voortrekkers van de 'We Race As One' campagne, die werd gelanceerd om aandacht te vragen voor sociale kwesties zoals de racismeproblematiek.

'Hamilton een geweldige ambassadeur voor de sport'

Domenicali kan dan ook alleen maar lovend over Hamilton spreken: 'Hij is een geweldige coureur, persoonlijkheid en sportman. Hij is meer dan een geweldige coureur, ik vind hem echt een briljante ambassadeur voor de sport en ook naast de baan is hij een fantastisch rolmodel. Het is mooi om te zien hoe hij het voortouw neemt hierin. Ik hoop dan ook dat hij snel verlengt bij Mercedes, zodat hij door kan blijven gaan met wat hij nu voor de sport en voor andere zaken aan het doen is.'

'Coureurs hebben een voorbeeldfunctie'

Domenicali is van mening dat andere coureurs een voorbeeld zouden moeten nemen aan Hamilton. Zo ziet hij graag dat de andere coureurs ook een goed voorbeeld zijn voor de fans, in tegenstelling tot het gedrag van Mazepin. De Rus kwam vorig jaar in opspraak nadat er een filmpje online werd gezet waarin hij in een auto aan een dame zat op de achterbank. Domenicali is daar niet over te spreken: 'Het lijkt me duidelijk dat wat Mazepin deed niet acceptabel is. We moeten met de coureurs het er snel over hebben dat ze een voorbeeldfunctie hebben en dat sommige dingen echt niet door de beugel kunnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws