Russell vindt prestatie in Brazilië 'erg vreemd': 'Twaalf maanden geleden onze sterkste race' Formule 1
Formule 1

Russell vindt prestatie in Brazilië 'erg vreemd': 'Twaalf maanden geleden onze sterkste race'

Russell vindt prestatie in Brazilië 'erg vreemd': 'Twaalf maanden geleden onze sterkste race'

Russell is flink in de war door de slechte prestatie die Mercedes heeft neergezet tijdens de Grand Prix in Brazilië. De Brit moest halverwege een al zware race zijn auto parkeren wegens technische problemen. Zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, eindigde de race op een teleurstellende achtste plaats.

Het leek de afgelopen weken beter te gaan bij het team van Mercedes, maar daar was op het circuit van Interlagos niets van te merken. 'We hebben dit weekend duidelijk iets fout gedaan', vertelt Russell kritisch tegenover Sky Sports. Russell behaalde in 2022 nog zijn eerste overwinning in Brazilië, maar de race in São Paulo zag er voor hem dit jaar heel anders uit.

De Mercedes-coureur startte de race vanaf de achtste positie, nadat hij eerder dat weekend een gridstraf had gekregen. Aan het begin van de race zat hij vast achter zijn teamgenoot, waarover hij flink klaagde over de boordradio. Uiteindelijk werd hij geleidelijk ingehaald door verschillende coureurs en eindigde zijn race dramatisch doordat hij zijn bolide moest parkeren.

Niet te begrijpen

De Brit kan maar niet begrijpen waar deze slechte prestatie vandaan komt. 'Ik weet nog niet precies wat het was, maar we hadden gewoon niet de snelheid', legt hij uit. Na de slechte prestatie van het team in de sprintrace had Russell gehoopt dat het op zondag tijdens de hoofdrace beter zou gaan. 'We dachten nog dat de sprintrace een incident was, maar dat was duidelijk niet het geval.'

'De auto was gewoon langzaam dit weekend', geeft de Mercedes-coureur toe. Hij weet echter niet waar dit aan kan liggen. 'Je verliest niet zomaar een seconde aan performance. Je gaat niet zomaar van een auto waarmee je om podiumplaatsen vecht naar een auto die alleen maar goed genoeg is voor de punten', aldus Russell.

Door naar Las Vegas

Voor nu is het de taak van Mercedes om te reflecteren op deze teleurstellende race en zichzelf te verbeteren voor de laatste twee races op de agenda, Las Vegas en Abu Dhabi. 'We moeten de koppen bij elkaar steken en dit zien te begrijpen', zegt Russell. 'Twaalf maanden geleden was het nog onze sterkste race van het jaar, nu verreweg onze zwakste race van het jaar. Dat is erg vreemd', voegt hij hieraan toe.

Er bestaat een kans voor Russell dat hij onderdelen in zijn bolide moet vervangen om goed te kunnen presteren in de laatste races van dit seizoen. 'Dat zou niet ideaal zijn', zegt de Brit over de kans dat hij dan een gridstraf kan oplopen. 'We hadden een probleem waardoor de motor oververhit raakte. Als we niet waren uitgevallen, was deze kapotgegaan', aldus de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws