Hamilton heeft geen spijt van keuze ondanks verbeteringen Mercedes: 'Ferrari levert geweldig werk' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft geen spijt van keuze ondanks verbeteringen Mercedes: 'Ferrari levert geweldig werk'

Hamilton heeft geen spijt van keuze ondanks verbeteringen Mercedes: 'Ferrari levert geweldig werk'

Lewis Hamilton verwacht niet dat Mercedes in de nabije toekomst op de hoogste trede van het podium zal staan. De coureur van de Duitse renstal is tevreden met de recente verbeteringen bij het team, maar hij merkt op dat de concurrentie nog altijd sterker zal zijn in de aankomende Grands Prix van Oostenrijk en Groot-Brittannië. Hamilton heeft echter wel vertrouwen in het project van het team.

Mercedes heeft twee goede weekenden achter de rug. De Duitse renstal eindigde met George Russell immers ook in Canada op het podium en in Spanje was het de beurt aan Hamilton, die voor het eerst sinds de Grand Prix van Mexico in 2023 in de top drie eindigde. Dat toverde na de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya natuurlijk een glimlach op het gezicht van de zevenvoudig wereldkampioen. Desondanks kijkt Hamilton ook naar de toekomst van het team.

Mercedes wil dit jaar immers weer een keer een race winnen. Russell won de Grand Prix van Brazilië in 2022, maar sindsdien staat het team uit Brackley droog. Die droogte kan in de ogen van Hamilton ook nog even aanhouden. 'Ik denk dat het doel moet zijn om consistent te blijven presteren en te kijken of we het team hoger in de punten kunnen krijgen. We zijn momenteel nog niet in een positie om met de rest te vechten voor overwinningen', geeft de Mercedes-coureur eerlijk toe tegen onder andere F1Maximaal.nl.

Mercedes leek in Montréal een kans te hebben op de zege. Russell stond op poleposition en de auto leek het hele weekend snel. Ook in Spanje lag Russell kort aan de leiding na de start, voordat Max Verstappen aan het begin van de derde ronde de eerste plek overnam. Hamilton verwacht ook de komende races in Oostenrijk en Groot-Brittannië een sterk Red Bull Racing en McLaren. 'We moeten de auto blijven verbeteren. Er is een duidelijke verbetering te zien, maar er zijn gewoon gebieden waar we performance moeten toevoegen, zodat we met hen kunnen strijden.'

Hamilton heeft geen spijt van overstap

Volgend jaar zal Hamilton niet meer voor Mercedes rijden. De Brit heeft een contract getekend bij Ferrari, dat de afgelopen weekenden moeilijke races kende. Voorlopig heeft Hamilton geen spijt van zijn keuze. 'Volgens mij leveren ze geweldig werk. Laten we niet vergeten dat ze een race gewonnen hebben in Monaco. Ik kan je niet vertellen wat er mis is met hun auto en waarom ze deze race in deze positie zitten, maar ik weet zeker dat Ferrari vooruitgang zal boeken', aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws