Piastri kijkt terug op moeilijk weekend: 'Meer moeilijkheden dan logisch is' Formule 1
Formule 1

Piastri kijkt terug op moeilijk weekend: 'Meer moeilijkheden dan logisch is'

Piastri kijkt terug op moeilijk weekend: 'Meer moeilijkheden dan logisch is'

Sinds het team van McLaren in Miami de eerste updates uitvoerde op de MCL38 is het een stuk dominanter geworden op de baan. Op het iconische stratencircuit van Monaco wist coureur Oscar Piastri zelfs de tweede plaats te veroveren. Helaas ging het in Barcelona iets minder van een leien dakje voor de Australiër. Piastri kwalificeerde zich als tiende en moest na afloop van de race genoegen nemen met een zevende plaats. Teamgenoot Lando Norris kwam als tweede over de finishlijn.

Piastri kwam 33,760 seconden later dan racewinnaar Max Verstappen over de finishlijn in Barcelona. Het verschil met McLaren-teamgenoot Norris bedroeg 31,541 seconden. Na de race in Spanje staat de Australiër momenteel zesde in het wereldkampioenschap en Norris tweede. Voor de camera van F1TV vertelt Piastri dat het een moeilijk weekend was. 'Over het algemeen had ik de snelheid gewoon niet mee dit weekend', laat hij weten.

P7 was realistisch 

Het verschil tussen de twee auto's in de kwalificatie was groot. Norris wist zichzelf te verzekeren van polepositie, maar Piastri stond bij de start van de race vijf rijen verderop op plek tien. Waar Norris zijn dominante positie niet wist te behouden door een verrassingsaanval van George Russell in de eerste bocht na de start, lukte het Piastri tijdens de race wel om wat hogerop te komen. 'Ik denk dat P7 een vrij realistische uitkomst was toen we de race ingingen', vertelt Piastri.

Uiteindelijk eindigt Piastri op 2,732 seconden achter Sainz die zesde wordt. 'Aan het einde van de race kwam ik best dicht bij hem, maar ik had de snelheid gewoon niet. Ik moet gaan begrijpen waarom dat zo is. Als je je zo ver naar achteren kwalificeert maakt dat de dingen heel moeilijk. Ik wil gewoon begrijpen waarom dat zo was', zegt de man uit Melbourne.

Op de vraag of er al bepaalde aanwijzingen zijn voor het gebrek aan snelheid wil Piastri geen duidelijk antwoord geven. 'Bepaalde dingen zijn te verklaren, andere dingen lijken momenteel niet heel aannemelijk te zijn. We hebben er nog niet in detail naar gekeken. Er zijn alleen hier en daar wat hints. De omvang van de moeilijkheden die wij ervaarden is groter dan wat op dit moment logisch is. Ik moet gaan begrijpen waarom dat zo is', sluit Piastri af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws