Hamilton het snelste in VT2, Red Bull en Verstappen ploeteren met balansproblemen Formule 1
Formule 1

Hamilton het snelste in VT2, Red Bull en Verstappen ploeteren met balansproblemen

Hamilton het snelste in VT2, Red Bull en Verstappen ploeteren met balansproblemen

Lewis Hamilton wist vrijdagmiddag de snelste tijd te rijden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Turkije. Mercedes lijkt haar zaken het beste voor elkaar te hebben in Istanboel, alhoewel Charles Leclerc (P2) ook goed voor de dag kwam. Bij Red Bull Racing ging het een stuk minder en zagen we net als in VT1 veel balansproblemen bij de RB16B.

In het eerste kwartier van de tweede training liet Charles Leclerc opnieuw zien dat het Intercity Park circuit de Ferrari-auto goed ligt. De Monegask snelde naar een 1:24.1, een zelfde tijd die Lewis Hamilton P1 opleverde in de eerste training. Max Verstappen leek het in zijn Red Bull een stuk lastiger om de tijden van Mercedes te matchen, want de Nederlander bleef in het beginstuk een kleine seconde achter Leclerc, Hamilton en Valtteri Bottas. Daarbij viel ook geklaag te horen over de boordradio met betrekking tot de RB16B in de bochten.

Mercedes laat pace zien onder slechte baancondities

Na 25 minuten leek Mercedes wat meer aan te zetten, waarbij Hamilton op de zachte band de eerste tijd noteerde, al was de Brit op een zachtere compound 'maar' twee tienden sneller. Wat opviel is dat iedere coureur het lastig vond om een perfecte ronde neer te zetten: enerzijds door een gebrek aan grip op de baan, maar ook vanwege de listige wind die waait over het circuit. Zo hoorden we veel coureurs volop klagen, waaronder Sebastian Vettel: 'De baancondities zijn echt slecht, ik heb geen grip!'

Naar gelang de tweede training vorderde, bleek dat Red Bull nog altijd moeite heeft met de baan in Istanbul. Verstappen en Perez hadden moeite om snelle rondetijden neer te zetten en met name de Nederlander klaagde meermaals over de gebrekkige balans van de auto. Red Bulls auto leek vooral last te hebben van onderstuur en een gebrek aan voorspelbaarheid in de langere, snelle bochten en juist daar kan veel tijd worden verloren. Ook in de longrun tegen het einde van de training liet de slechte balans zich gelden, toen Verstappen kortstondig de baan af gleed.

Een team dat positief opviel is Alpine. De Fransen zitten er net als in VT1 goed bij, met Ocon en Alonso op respectievelijk P7 en P8 tegen het einde van de training. Ondanks dat ook die coureurs zichtbaar stoeiden met de baan, zijn hun rondetijden goed. Wat dat betreft voorspelt hun huidige vorm dat het halen van punten deze zondag zeker mogelijk is.

Hoofdpijn bij Red Bull na twee slechte trainingen

Uiteindelijk zou Verstappen zijn balansproblemen niet meer te boven komen, waardoor hij bleef steken op P5, één plekje boven teamgenoot Perez. Bottas, Leclerc en Hamilton vormen de top drie van de vrijdagmiddag en dat laat zien dat er werk aan de winkel is voor Red Bull Racing. Het zal ongetwijfeld een lange avond worden voor de engineers uit Milton Keynes om de problemen bij de RB16B op te lossen.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws