Hamilton houdt hoop voor aankomende race na mindere testdagen: 'Daar werken we hard aan' Formule 1
Formule 1

Hamilton houdt hoop voor aankomende race na mindere testdagen: 'Daar werken we hard aan'

Hamilton houdt hoop voor aankomende race na mindere testdagen: 'Daar werken we hard aan'

Lewis Hamilton hoopt dat Mercedes het voor elkaar krijgt om tijdens de Grand Prix van Bahrein vooraan mee te vechten. Op dit moment denkt de Mercedes-coureur dat het Duitse team een achterstand heeft op de directe concurrentie: Red Bull Racing en Ferrari. Vooral het probleem van porpoising leidt tot flink wat hoofdpijn bij de renstal van Toto Wolff.

'We hebben nog wat hordes te nemen', begint Hamilton na afloop van de testdagen in Bahrein. De Brit is duidelijk nog niet tevreden. 'Volgende week moeten we ons tempo een stuk beter worden. Ik weet zeker dat iedereen begrijpt dat we op dit moment niet de snelste zijn. Er zit potentieel in onze auto om ons daar te brengen, maar we moeten proberen om het eruit te krijgen en sommige problemen op te lossen, waar we hard aan werken.'

Hamilton zet Ferrari voor Red Bull

Eerder op de laatste testdag zei Hamilton dat Ferrari er het beste uit zou zien, met Red Bull daarachter. Op dat moment reed Charles Leclerc nog aan de leiding, want op een later moment ging Max Verstappen nog aan hem voorbij. Zelf denkt Hamilton dat ze ongeveer gelijk liggen met McLaren. Alleen als het aankomt op betrouwbaarheid zit het goed, zo zei Hamilton.

Want Mercedes leek nog steeds flink last te hebben van porpoising. 'Ik denk dat iedereen het moeilijk had op deze hobbelige baan', aldus Hamilton. 'We komen uit de test in de wetenschap dat we nog veel werk te doen hebben. Er is vertrouwen binnen het team dat we altijd door problemen heen kunnen werken. Ik heb alle vertrouwen in de mannen en vrouwen in de fabrieken om dit voor elkaar te krijgen. We zullen onze strijdlust meenemen naar de eerste race volgend weekend', besluit Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws