Hamilton let op Red Bull: 'Het zit dicht op elkaar' Formule 1
Formule 1

Hamilton let op Red Bull: 'Het zit dicht op elkaar'

Hamilton let op Red Bull: 'Het zit dicht op elkaar'

Ondanks een voorsprong van net iets minder dan een seconde op Max Verstappen, is Lewis Hamilton nog niet zeker van de rest van het weekend. Volgens hem kan het tijdens de race van de Grand Prix van Spanje allemaal anders verlopen.

'De longrungs van Red Bull zaten heel dicht op die van ons', constateert Hamilton, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'Het zit dichtbij elkaar. Het wordt een spannende race.'

Hamilton stelt dat het Circuit de Barcelona-Catalunya een uitdagend circuit is om op te rijden. 'Het is nog nooit zo heet geweest. Ik heb het in ieder geval nog nooit zo heet gehad in Barcelona', legt hij uit. Dit weekend is het in Barcelona zo'n dertig graden.

Die hitte kan funest zijn voor de banden en dat beseft Hamilton ook. 'Ik heb nog geen blaren gezien, maar die zagen we vorige week vrijdag ook niet', zegt hij. 'Ik kan er nog niet zo veel over zeggen. Het voelde wel goed.'

Bottas kampte 's ochtends met onderstuur

Valtteri Bottas kijkt eveneens met een positieve blik terug op de eerste vrije trainingen, zo laat hij weten in gesprek met Sky Sports. 'De vrije trainingen gingen goed, maar de auto voelde nog niet perfect. Ik had bijvoorbeeld te kampen met een beetje onderstuur.' De problemen met de auto werden echter snel opgelost. 'Aan het eind van de eerste sessie ging het al beter', aldus de Finse coureur.

Bottas vraagt zich wel of af Mercedes vanwege de warmte in Spanje ook dit weekend weer last zal krijgen om de banden te managen. 'Het ging naar mijn mening eigenlijk beter in de ochtend dan in de middag', vertelt hij, verwijzend naar de aanzienlijk lagere temperatuur van de morgen. 'Het is dan ook afwachten hoe het zondag zal gaan met de banden. We zullen de banden en temperaturen moeten managen', zegt Bottas.

De Mercedes-coureur is in ieder geval dat de situatie is verbeterd ten opzichte van Silverstone. 'We hadden vandaag geen bubbels in de banden. We konden met iedere compound een longrun doen', besluit Bottas. (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws