Hamilton over opmerkingen van Alonso: 'Ik moest er wel een beetje om giechelen' Formule 1
Formule 1

Hamilton over opmerkingen van Alonso: 'Ik moest er wel een beetje om giechelen'

Hamilton over opmerkingen van Alonso: 'Ik moest er wel een beetje om giechelen'

Lewis Hamilton geeft aan dat hij een beetje moest 'giechelen' om de opmerkingen van Fernando Alonso. De Spanjaard liet eerder bij De Telegraaf weten dat hij de titels van Verstappen meer waard vindt dan die van Hamilton, omdat de Brit alleen tegen zijn teamgenoot hoefde te strijden. De uitspraken doen de Mercedes-coureur niet veel.

Hamilton zit niet enorm in over de uitspraken van Alonso. 'Ik moet er wel een beetje om giechelen om eerlijk te zijn', vertelt de coureur tijdens de persconferentie. 'Maar ik heb de afgelopen jaren geprobeerd echt respectvol te zijn', voegt de zevenvoudig wereldkampioen eraan toe. 'Als je me bijvoorbeeld ooit hebt gevraagd wie de betere coureur voor mij is geweest, heb ik altijd geprobeerd om lof te geven.'

Hamilton postte nadat het artikel van De Telegraaf online kwam een foto op zijn Twitter die veel besproken is. Zelf reageert de coureur op het bericht. 'Het is zeker interessant om de opmerkingen te zien die worden gemaakt, maar het doet er niet echt toe. Dus daarom steek ik gewoon de duim op', verklaart hij.

Wolff: 'Denk niet dat het Hamilton een millimeter hindert'

Ook de teambaas van Mercedes reageert op de uitspraken van Alonso. Hij denkt dat de Spanjaard dit vooral doet om te stoken. 'Hij is een teaser', vertelt de Oostenrijker over de tweevoudig wereldkampioen. 'Het is komedie en dit zorgt voor krantenkoppen en de sport gaat over de krantenkoppen', voegt hij eraan toe. 'Het zijn beide geweldige kampioenen en Alonso bemoeit zich er graag mee. Ik denk niet dat het Lewis een millimeter hindert.'

Alonso heeft gereageerd op de ophef die ontstond na het berichtje van Hamilton op zijn Twitter. 'Ik denk dat we allemaal proberen om sociale media een betere plek te maken en dat we daar allemaal aan moeten samenwerken', vertelt hij. 'We moeten stoppen de fans tegen elkaar op te zetten. We zijn allemaal grote kampioenen, geweldige sporters, en we proberen te genieten van deze mooie tijd', eindigt Alonso.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws