Hamilton over samenwerking met Russell in 2023: 'Denk niet dat het een probleem zal zijn' Formule 1
Formule 1

Hamilton over samenwerking met Russell in 2023: 'Denk niet dat het een probleem zal zijn'

Hamilton over samenwerking met Russell in 2023: 'Denk niet dat het een probleem zal zijn'

Lewis Hamilton legt uit dat wanneer Mercedes komend jaar mogelijk competitiever is, zijn samenwerking en relatie met teamgenoot George Russell daar niet onder zal lijden. De meervoudig wereldkampioen legt uit dat zijn teamgenoot geen moeite had met de overstap van Williams naar Mercedes en hij vertelt dat Russell 'supermakkelijk' in het team paste.

Doordat Mercedes dit jaar amper vooraan reed, waren er minder spanningen binnen het team, zoals teamorders. Volgens Hamilton zal hij ook in 2023 goed samenwerken met zijn teamgenoot, wanneer Mercedes er beter bij staat. 'Ik ben een stuk ouder en ik werk al zo lang bij het team', begint de zevenvoudig wereldkampioen bij Sky Sports F1.

Volgend jaar verwacht Hamilton dat er wat dat betreft niks verandert. 'We managen elke uitdaging die we tegenkomen, we hebben zoveel meegemaakt dat ik niet denk dat het een probleem zal worden', legt de Brit uit. De coureur benadrukt dat hij erg onder de indruk is van zijn teamgenoot. 'Ik heb gezien wat hij deed bij Williams. Ik denk dat je moet zeggen dat het indrukwekkend is wat hij dit jaar heeft gedaan, hoe consistent hij is geweest en gewoon het momentum heeft gevonden', verklaart Hamilton.

Hamilton: 'Russell heeft geholpen om het evenwicht te bewaren'

Volgens Hamilton is het een voordeel dat Russell eerst bij Williams reed. 'Het is niet alsof hij in een compleet nieuw team is aangekomen. De afgelopen jaren zat hij vlak achter me en keek naar het werk dat ik deed met de ingenieurs, met Ricky (Riccardo Musconi, de engineer van Russell, red), die nu zijn nummer één is', legt de Mercedes-coureur uit.

Het werk dat Russell verrichte in de jaren voordat hij bij Mercedes reed, hielp hem dit jaar erg veel. 'Het was supergemakkelijk om erbij te horen. Hij gebruikt mijn stuur en hij moet natuurlijk de testdagen voorafgaand aan het jaar doen, dus ik denk dat hij gewoon perfect in het team past en hij is een positieve kracht in het team geweest', verklaart Hamilton. 'Hij heeft geholpen om het evenwicht in het team te bewaren en als het aankomt op onze werkrelatie denk dan ik dat het sterk is', eindigt de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws