Button wil redenen Verstappen weten: 'Red Bull heeft zich in de nesten gewerkt' Formule 1
Formule 1

Button wil redenen Verstappen weten: 'Red Bull heeft zich in de nesten gewerkt'

Button wil redenen Verstappen weten: 'Red Bull heeft zich in de nesten gewerkt'

Jenson Button denkt dat Max Verstappen beter met de situatie aan het einde van de Grand Prix van Brazilië had om moeten gaan. De coureur van Red Bull Racing had zijn teamgenoot Sergio Pérez voor moeten laten gaan om toch nog een mooi einde van de race te kennen, maar dat liet Verstappen na. Button zou graag de redenen van de regerend wereldkampioen willen horen voor het negeren van de teamorders. Desalniettemin vindt de Brit dat Red Bull de situatie beter had moeten managen voorafgaand aan de Grand Prix.

De boordradio van Pérez na afloop van de race was fel, terwijl Verstappen tegen Gianpiero Lambiase aangaf dat hij zijn redenen had om zijn teamgenoot niet voorbij te laten. Button had graag meer willen weten. 'Het is een heel erg lastige situatie, want we hebben zijn redenen niet gehoord', vertelt de enkelvoudig wereldkampioen bij Sky Sports. 'Nu we zijn redenen niet weten, denken we allemaal dat Max egoïstisch is en niet aan zijn team of teamgenoot denkt.

'Max had hier heel erg goed uit kunnen komen; de wereldkampioen die zijn teamgenoot voorbij laat gaan voor de tweede plek in het kampioenschap', vervolgt Button. Verstappen gaf over de boordradio ook aan dat het voor de race al intern was besproken bij Red Bull. Dat trekt Button echter in twijfel. 'Als je dit vooraf besproken hebt, waarom vraag je het Max dan nog gedurende de race? Het probleem lijkt echt een stuk groter te zijn. Red Bull heeft zichzelf in de nesten gewerkt.'

Button: 'Incident met Hamilton wilden we ook niet zien'

Het incident met Pérez was een extra smet op een moeilijke race van Verstappen. Na een botsing met Lewis Hamilton had de Nederlander echter nog wel de kans om zijn imago te redden. 'Het had echt het perfecte einde van de race kunnen zijn. De fout tijdens het incident met Lewis willen we allemaal niet zien, maar als je dan denkt: alsjeblieft Checo, hier heb je een paar punten voor het kampioenschap, we gaan eerste en tweede eindigen. Dat was prachtig geweest, maar dat is niet het verhaal dat we kregen', aldus Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws