Hamilton verbijsterd in Canada: 'De auto is een ramp' Formule 1
Formule 1

Hamilton verbijsterd in Canada: 'De auto is een ramp'

Hamilton verbijsterd in Canada: 'De auto is een ramp'

Lewis Hamilton beschrijft Mercedes als 'onbestuurbaar' en een 'ramp' na de eerste oefensessies van Canadese Grand Prix. Mercedes experimenteerde met de vloer in Canada en Hamilton eindigde meer dan een seconde achter Max Verstappen in de tweede training.


Hamilton was verbitterd over de prestaties van zijn Mercedes tijdens de openingstrainingen op vrijdag in Canada. De Brit beschreef zijn auto als 'een ramp', terwijl hij toegaf dat Mercedes waarschijnlijk geen verbeteringen zal aanbrengen in hun prestaties aan het begin van het seizoen voor de rest van het jaar.

De zevenvoudig wereldkampioen, die na acht races in 2022 88 punten achter staat op leider in het rijderskampioenschap Max Verstappen, stond in de tweede training van de Canadese Grand Prix slechts 13e op de tijdenlijst. Zijn Mercedes bleef last houden van de porpedoising die hun campagne heeft geteisterd.

Setups werken niet bij Mercedes

Hamilton, die zijn auto beschreef als 'onbestuurbaar' over de teamradio en 'zo slecht' in de eerste vrije trainingen. 'Niets wat we aan deze auto doen lijkt over het algemeen te werken', vertelde hij aan Sky Sports F1. 'We proberen verschillende setups. George Russell en ik reden met veel verschillende setups tijdens de trainingen maar deze werkten gewoon niet.'

'Ik zal afwachten om te horen hoe het voor hem voelde, maar voor mij was het een ramp. Het is alsof de auto steeds slechter wordt, hij wordt steeds ongelukkiger naarmate we er meer aan doen. We blijven er aan werken. Het is wat het is. Ik denk dat dit de auto voor dit jaar is. We zullen het moeten uitzitten en hard moeten werken aan een betere auto voor volgend jaar', zegt Hamilton.

Russell ook ontevreden over zijn auto

George Russell was niet onder de indruk van de prestaties van zijn Mercedes. De Brit was eveneens ontevreden over zijn Mercedes: 'Onze prestatie was niet waar we wilden zijn. We zijn behoorlijk ver verwijderd van het tempo in vergelijking met de voorste twee teams. Maar er zijn ook een paar jongens: Fernando Alonso, en Sebastian Vettel, die ook erg sterk zijn. Dus we hebben werk te doen', zegt Russell.

Technisch directeur van Mercedes James Allison geeft toe dat het team niet had gedacht dat ze dit seizoen zo veel last van porpoising zouden hebben. Allison is deze week in Montreal en Sky Sports F1-analist Martin Brundle vindt dat een teken dat het team wanhopig wordt in hun zoektocht naar betere prestaties. Maar hij denkt dat ze bijna geen opties meer hebben nu het team steeds experimenteler wordt in zijn aanpak.

'Dat was iets heel belangrijks wat Lewis zei in termen van 'dit is de auto die we hebben'," zegt Brundle. Het lijkt er steeds meer op dat ze die 2022 Mercedes niet kunnen regelen, het is te veel een messcherpe setup. Ze moeten hem in principe aan de grond vastschroeven. We weten hoe briljant dat team is, maar ze lijken het gewoon niet te kunnen om de problemen op te lossen. Het klinkt alsof ze bijna willekeurige opstellingen proberen, ik ga deze kant op en jij gaat die kant op, laten we eens kijken of we daar ergens een magische oplossing kunnen vinden', zo sluit Brundle af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws