Leclerc: 'Kan niet zo zijn dat we al het werk in de prullenbak moeten gooien' Formule 1
Formule 1

Leclerc: 'Kan niet zo zijn dat we al het werk in de prullenbak moeten gooien'

Leclerc: 'Kan niet zo zijn dat we al het werk in de prullenbak moeten gooien'

Charles Leclerc is van mening dat de technische richtlijn van de FIA om porpoising tegen te gaan oneerlijk kan zijn voor teams die al veel werk hebben gestopt in het zelf oplossen van het gestuiter. De Ferrari-coureur begrijpt de gezondheidskwestie die erbij komt kijken, maar dan zou een team met minder problemen niet benadeeld moeten worden.

Leclerc kijkt vooral naar de uitspraken van George Russell en Lewis Hamilton dat de gezondheid van de coureurs negatief wordt beïnvloed door het gestuiter. 'Als je hem en Lewis uit de auto zag stappen in Baku, dan leek dat erg slecht. Je kon de pijn die Lewis op dat moment had zo'n beetje voelen. Dat is eigenlijk niet acceptabel in de Formule 1', vertelt de Monegask tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Leclerc: topprioriteit Ferrari om porpoising op te lossen

Aan de andere kant is de 24-jarige van mening dat er niet moet worden onderschat hoeveel werk teams zelf al in het oplossen van porpoising hebben gestopt. Ferrari is één van die teams, die veel stuiteren, maar ook al veel hebben gedaan om het te stoppen: 'Dit is zelfs onze topprioriteit geweest sinds we voor het eerst met de nieuwe auto's hebben gereden', aldus Leclerc.

'We hebben keihard gewerkt om deze pijnpunten onder controle te krijgen en hebben ook enorme stappen gezet', gaat Leclerc verder. 'Het kan niet zo zijn dat we al het werk dat we hebben gedaan in de prullenbak moeten gooien omdat één team nog meer last heeft van het stuiteren dan andere teams. Dat is in ieder geval mijn mening. Ik snap dat het bij Mercedes erg slecht is, maar ik denk dat er ook wel andere oplossingen zijn.'

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws