Hamilton ziet de race somber in: 'Zou fijn zijn als ik langs Tsunoda kan komen' Formule 1
Formule 1

Hamilton ziet de race somber in: 'Zou fijn zijn als ik langs Tsunoda kan komen'

Hamilton ziet de race somber in: 'Zou fijn zijn als ik langs Tsunoda kan komen'

Op de zaterdag in Imola wist Mercedes-coureur Lewis Hamilton enkel de achtste snelste tijd neer te zetten. De W15 van de zevenvoudig wereldkampioen haalde Q3 dus wel, maar met het resultaat is de Brit niet tevreden. Hij is dan ook niet al te gerust over de race van morgen. Voor de camera van F1.com vertelt hij wat hem vandaag dwarszat.

'Zaterdag lukte het gewoon niet', vertelt Hamilton. Over de eerste en tweede vrije training op het circuit van Imola op de vrijdag was hij nog wel te spreken. Maar de zaterdag viel in de ogen van de voormalig wereldkampioen in het water. 'Vandaag hadden we meer moeite met de balans van de auto', vertelt hij.

'Race wordt moeilijk'

Na de derde vrije training had Hamilton gehoopt dat het team van Mercedes de problemen met zijn auto had kunnen verhelpen voordat de kwalificatie begon. 'Ik had gedacht dat we de problemen die we in VT3 hadden, hadden opgelost. Maar de auto reed alsnog vrij moeizaam.' De Brit zette tijdens de kwalificatie een rondetijd van 1:15,504 neer. Zijn teamgenoot reed een rondetijd van 1:15,234.

Over hoe de race morgen zal verlopen is Hamilton dan ook niet helemaal gerust. 'Het gaat een moeilijke race worden. Ik denk dat we qua snelheid zullen blijven waar we nu zijn. Het zou in ieder geval heel fijn zijn als ik Tsunoda voorbij kan gaan. Als Russell en ik die posities dan kunnen vasthouden of nog kunnen verbeteren zou dat geweldig zijn. We zullen moeten zien hoe het morgen zal gaan', sluit de Mercedes-coureur af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws