Horner ziet emoties bij Verstappen: 'Dit betekende heel veel voor hem' Formule 1
Formule 1

Horner ziet emoties bij Verstappen: 'Dit betekende heel veel voor hem'

Horner ziet emoties bij Verstappen: 'Dit betekende heel veel voor hem'

Christian Horner is niet al te snel onder de indruk van een kwalificatie, maar na de comeback van Max Verstappen in Imola moest ook de teambaas van Red Bull Racing even naar woorden zoeken. Na de vrijdag in Italië leek het er totaal nog niet op dat Verstappen kans maakte op de eerste startplek.

Dat geeft de Brit dan ook aan in gesprek met Viaplay. 'Dit was simpelweg uitmuntend. We hadden het op de vrijdag lastig', weet Horner. Verstappen eindigde in de vrije trainingen als vijfde, zevende, en zesde. 'Het team heeft in de nacht heel erg goed werk geleverd, ook vanuit Groot-Brittannië, waar Sébastien Buemi in de simulator zat. Hij werkte door tot de vroege uurtjes van de ochtend', zo bedankt Horner de Zwitserse coureur.

Horner onder de indruk

Red Bull gebruikte het traditionele weekendformat om de boel toch nog om te gooien. 'We hebben de auto nu weten te verbeteren. Dat zagen we ook al in de derde vrije training, en ik denk dat de engineers die lijn door wisten te zetten richting de kwalificatie. Daarnaast moest Max Verstappen ook gewoon leveren natuurlijk. Weet je... Wauw', roept Horner uit terwijl hij naar woorden zoekt. 'Hij heeft deze echt uit het vuur gesleept', weet Horner.

Verstappen zelf was dan ook heel blij met zijn kwalificatieprestaties, merkte Horner. 'Je kon ook horen wat het voor hem betekende. Hij laat normaal niet veel emotie horen na een poleposition', weet Horner te melden over zijn coureur, die altijd benadrukt dat de punten pas op zondag gepakt worden. 'Deze betekende wel heel veel voor hem', weet de Engelsman. Voor Verstappen was het inmiddels zijn 39e poleposition.

Pérez valt tegen

Waar Verstappen alles eruit wist te halen, kon datzelfde niet gezegd worden over Sergio Pérez. De Mexicaan eindigde in Q1 én in Q2 buiten de top tien, terwijl Verstappen juist constant bovenin terug te vinden was. In Q2 betekende de elfde tijd dan ook dat het einde verhaal was voor Pérez in de kwalificatie. 'Hij verloor wat tijd in de eerste chicane, en daarna ook in de tweede chicane. Dat zette vervolgens veel druk op de rest van de ronde.'

Die schade wist Pérez niet meer te herstellen. 'Hij herstelde zich wel in de rest van de ronde, maar het was helaas niet genoeg. Ik geloof dat hij minder dan een tiende tekortkwam', herinnert Horner zich. In werkelijkheid was het verschil in Q2 met Daniel Ricciardo zelfs slechts 0,015 seconden. 'Als de verschillen zo klein zijn, telt elk detail', weet de 50-jarige Brit.

Race niet eenvoudig

Horner verschuift de aandacht daarna naar de Grand Prix zelf. 'De McLarens zijn snel, en de Ferrari's zijn snel. Er zullen dus vier auto's zijn die ons gaan uitdagen, dus we kunnen niks voor lief nemen', zo blijft Horner op zijn hoede. Ferrari was met name ook snel op de mediumbanden, en dit zal in de race een belangrijkere rol gaan spelen. 'Ik verwacht een hele zware race, maar we starten wel vanaf de beste positie', zegt Horner, die de focus weer verlegt naar zijn eerste coureur. 'Dit was een belangrijk voor Max, omdat hij het record van Ayrton Senna evenaart met acht polepositions op rij: een grote naam in een speciaal weekend', zo verwijst Horner naar het feit dat Senna dertig jaar geleden in Imola overleed.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws