Herbert zet Red Bull op scherp: 'In Hongarije kan bandenslijtage weer een rol spelen' Formule 1
Formule 1

Herbert zet Red Bull op scherp: 'In Hongarije kan bandenslijtage weer een rol spelen'

Herbert zet Red Bull op scherp: 'In Hongarije kan bandenslijtage weer een rol spelen'

Naomi Schiff en Johnny Herbert denken dat het bandenprobleem van Max Verstappen in Oostenrijk de komende weekend terug kan keren. In Oostenrijk ervoer Red Bull Racing hevige bandenslijtage, waarna de WK-leider de overwinning aan Charles Leclerc moest laten. Met name in Hongarije kan een zware mate van degradatie het team uit Milton Keynes de overwinning kosten.

Herbert opent zijn analyse bij Sky Sports F1 met een kijkje op het Grand Prix-weekend van de Oostenrijkers. 'In Frankrijk, op Paul Ricard, zullen ze geen enorm probleem hebben met de slijtage, maar in Hongarije kan het wel weer een probleem vormen', is de Engelsman van mening. Hongarije kent veel snelle bochten waarin de degradatie doorgaans hoog ligt.

De slijtage bij het Pirellirubber kwam als verrassing voor het team van de Limburger. Na afloop van de Oostenrijkse wedstrijd gaven Christian Horner en Helmut Marko al aan geen verklaring te hebben voor het feit dat Red Bull de banden vliegensvlug oprookte. 'Verstappen zei al dat het verrassend was', onderstreept Herbert.

'Ferrari oogde zeer sterk, dus het kampioenschap is verre van voorbij', waarschuwt hij. Titelconcurrent Charles Leclerc wist in Spielberg zes punten in te lopen op Verstappen in de hoofdrace, maar moest tijdens de sprintrace zijn meerdere erkennen in de enkelvoudig wereldkampioen, wat de nettowinst dus vijf punten maakt.

'Leclerc kon het controleren, Verstappen totaal niet'

Blijft ditzelfde probleem aanhouden dan ziet ook Schiff niet hoe Red Bull de komende Grands Prix naar zich toe gaat trekken. 'Je moet kunnen pushen op de banden', benadrukt ze. 'Leclerc kon de banden controleren, Verstappen kon dat totaal niet', zo sluit ze af. Omdat Red Bull nog niet weet wat het probleem teweeggebracht heeft, heeft het ook nog niet naar buiten gebracht hoe ze van plan zijn het op te lossen. Dat er een oplossing moet komen, is echter wel duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws