Hill en De La Rosa over Norris' overwinningsdrang: 'De nieuweling komt opdagen en wint' Formule 1
Formule 1

Hill en De La Rosa over Norris' overwinningsdrang: 'De nieuweling komt opdagen en wint'

Hill en De La Rosa over Norris' overwinningsdrang: 'De nieuweling komt opdagen en wint'

In een recente aflevering van de F1 Nation-podcast sprak voormalig F1-coureur Pedro de la Rosa over de uitdagingen waarmee Lando Norris wordt geconfronteerd in zijn streven naar zijn eerste Formule 1-overwinning. De la Rosa, die een scherp inzicht heeft in de wereld van de Formule 1, deelde zijn observaties over Norris' prestaties en mentale staat.

‘Ik denk dat de schaduw van zijn eerste overwinning zwaar is voor hem’, benadrukte De la Rosa. ‘Hij pusht gewoon omdat hij die eerste overwinning in de Formule 1 nodig heeft, wil en verdient - en hij rijdt gewoon niet met die benodigde timing. Het komt wel naar hem toe, hij heeft de kwaliteit, het is geen probleem, maar ik denk dat hij op een gegeven moment in het weekend gewoon wat rustiger aan moet doen - er is altijd wel een punt dat hij te hard rijdt’, voegt hij daaraan toe.

De la Rosa erkent de druk waaronder Norris staat en gelooft dat het een kwestie van tijd is voordat de overwinning zich aandient. Hij wijst echter op het belang van het vinden van de juiste balans en timing tijdens de races, iets wat Norris mogelijk moet aanpassen om zijn doel te bereiken.

Piastri gaat er met de winst vandoor

Een andere stem in het gesprek was die van Damon Hill, de wereldkampioen van 1996. Hill deelde zijn perspectief op het feit dat nieuwkomers zoals Oscar Piastri meteen successen boeken en de impact daarvan op hun teamgenoten, in dit geval Norris. ‘Het steekt als je voor een team hebt gereden en de nieuweling komt opdagen en hij wint', merkte Hill op.

Piastri won dit jaar in de sprintrace in Qatar. ‘Oké, het was een sprintrace, maar zo hoort het niet te zijn. Het zou de man moeten zijn die het meest vastberaden is geweest, het meest loyaal, weet je, dus die dingen gaan een beetje door je hoofd’, legt Hill uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws