Bottas kijkt uit naar 'nieuwe auto': 'Blij dat dit jaar voorbij is' Formule 1
Formule 1

Bottas kijkt uit naar 'nieuwe auto': 'Blij dat dit jaar voorbij is'

Bottas kijkt uit naar 'nieuwe auto': 'Blij dat dit jaar voorbij is'

Valtteri Bottas is blij dat het Formule 1-seizoen ten einde is gekomen en dat het team van Sauber volgend jaar met een schone lei kan beginnen. De coureur van Alfa Romeo zag dat de renstal dit jaar simpelweg niet de snelheid had om consistent te vechten voor punten. De meervoudig racewinnaar is dan ook blij dat het concept van de auto op de schop gaat.

Het laatste seizoen voor Alfa Romeo verliep niet zoals gewenst. Vorig seizoen kon de Zwitserse renstal aan het begin nog aardig meekomen, maar toen teams meer begrepen van de reglementen, ging het team achteruit. Dit jaar eindigde Alfa Romeo als negende in het constructeurskampioenschap en wist het alleen Haas achter zich te houden. De voorsprong op de Amerikaanse renstal is tevens ook slechts vier punten, terwijl de achterstand op AlphaTauri negen punten bedraagt.

Volgend jaar zal het team weer de naam Sauber dragen, mits er geen titelsponsor wordt aangetrokken. Bottas kijkt uit naar de veranderingen bij het team. 'Ik ben blij dat dit jaar voorbij is', geeft de coureur eerlijk toe bij Motorsport.com. 'Er zijn de laatste tijd veel veranderingen in het team geweest en dat waren positieve veranderingen. Het concept van de auto voor volgend jaar ziet er interessant uit. Dus in dat opzicht heb ik hoop, maar nu moeten we hard werken en het opnieuw proberen.'

De Zwitserse renstal wil het volgend seizoen over een compleet andere boeg gooien. Hiermee wil het team uiteraard weer in het middenveld kunnen vechten, in plaats van onderaan bungelen. 'Het belangrijkste is dat we een nieuwe auto nodig hebben. Dus dat is, zou ik zeggen, de grootste les die we uit dit jaar halen. Het is duidelijk hebben we het einde bereikt met de ontwikkeling van deze auto, we hebben gewoon niets groots kunnen vinden. Dus het hele concept moet anders zijn. Dat is wat we hebben geleerd.'

Alfa Romeo maximaliseerde waar dat kon

In slechts vijf van de 22 races scoorde Alfa Romeo dit jaar punten. De hoogste eindklassering tijdens een Grand Prix was achtste, waar Bottas finishte in zowel Bahrein als Qatar. De meeste races waren de rijders van Alfa Romeo echter niet in de buurt van top tien te vinden. 'Ik denk dat we in de races waar we het tempo hadden om punten te scoren, erin geslaagd zijn om deze te pakken. De auto was simpelweg niet snel genoeg en dat is helaas onderdeel van het spel', concludeert Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws