Hill vinkt 58ste zege van Verstappen alvast af: 'Denk niet dat je om hem heen kunt dit weekend' Formule 1
Formule 1

Hill vinkt 58ste zege van Verstappen alvast af: 'Denk niet dat je om hem heen kunt dit weekend'

Hill vinkt 58ste zege van Verstappen alvast af: 'Denk niet dat je om hem heen kunt dit weekend'

Damon Hill kan er niet omheen dat Max Verstappen de favoriet is voor de zege in zowel de sprintrace als de Grand Prix van China zelf. Terwijl Pedro de la Rosa denkt dat het een copy paste van het weekend in Japan gaat zijn, vermoedt de wereldkampioen van 1996 toch dat Charles Leclerc het dit weekend beter gaat doen dan op Suzuka. Tom Clarkson is het in ieder geval eens met de coureur die de heren op P1 zetten.

De verwachtingen voor het eerste Grand Prix-weekend in China sinds 2019 wisselen nogal. De een rekent Red Bull Racing al rijk, de ander verwacht dat Ferrari toe gaat slaan en Red Bull van de troon gaat stoten. Diegenen die dat laatste verwachten baseren hun analyse op het weekend in Australië. Daar kampte Red Bull met meer bandenslijtage dan verwacht. Red Bull-topadviseur Helmut Marko gaf het na de race ook aan: Sergio Pérez kreeg moeite met het managen van zijn banden. Dat is juist iets waar Red Bull in uitblinkt. Het Shanghai International Circuit is genadeloos voor de banden, en dus vermoeden sommigen dat de Oostenrijkse renstal opnieuw moeite kan krijgen met het bandenmanagement.

De la Rosa, samen met Hill te gast in de F1 Nation-podcast, denkt dat het gewoon een rechttoe rechtaan weekend gaat worden voor Max Verstappen en Pérez in China. 'Ik ga voor Max als winnaar', voorspelt de Spanjaard. 'We gaan voor Checo op de tweede plek. We hebben gezegd dat Red Bull sterk zal zijn, dus we moeten wel wat voorspellen dat in lijn is met wat we zeggen in deze respectabele podcast. Ik zou voor een interessante keuze gaan, dus ik zet Carlos Sainz weer op P3. Copy and paste vanuit Suzuka', stelt De la Rosa tevreden. 'Mijn sprintwinnaar is ook Max', voegt hij toe. Hill is het met hem eens. 'Ik denk dat je niet om Max heen kunt voor de sprint en ook niet voor de Grand Prix. Ik ga dan iets verrassends zeggen: Leclerc op P2 en dan Pérez op P3', zegt de Brit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

max verstappen gpjapan vt3 redbull
Hill en De la Rosa vinken Verstappens 58ste zege alvast af. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Meervoudig Le Mans-winnaar Clarkson zet Verstappen ook op P1 voor beide races. 'Ik denk Max Verstappen, hij gaat winnen. Ik denk niet dat er iemand anders is die je kan kiezen', zegt Clarkson. 'Ik weet dat je gaat zeggen dat McLaren niet genoeg topsnelheid heeft, maar er zit daar toch wel iets... Dus ik zeg Lando Norris op het podium en dan Leclerc als derde. Max, Lando, Charles', concludeert Clarkson. Van McLaren wordt verwacht dat ze het zwaar krijgt op de rechte stukken. Dat gaven de rijders zelf ook aan. Er wordt over het algemeen verwacht dat Red Bull en Ferrari het veld zullen aanvoeren. Het weer kan echter roet in het eten gooien. Dit weekend wordt er regen voorspeld.

De la Rosa ziet het gat naar Red Bull kleiner worden

De la Rosa, die al een tijdje een ambassadeursrol heeft bij Aston Martin, voorspelt geen podium voor zijn team, maar ziet wel dat ze dichter bij Red Bull komt. 'Rond deze tijd vorig jaar hadden we veel podiumplaatsen', zegt De la Rosa. 'Maar als je naar het verschil kijkt met Red Bull, denk ik dat we dit jaar dichterbij zijn dan vorig jaar. Het feit is dat Ferrari dit jaar heel sterk is, net als McLaren, wat vorig seizoen niet het geval was', vervolgt de oud-coureur.

'Dus alles bij elkaar genomen denk ik dat we het gat aan het dichten zijn. En we hebben de auto enorm verbeterd op het gebied van degradatie in de race. We zijn ook sterker in de kwalificatie', wijst de Spanjaard aan. Aston Martin staat nog maar één puntje onder Mercedes in het klassement, en dat terwijl Mercedes vaker met twee auto's punten scoort dan de Britse renstal. Op de data zijn de verbeteringen duidelijk te zien, aldus De la Rosa.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws