Voormalig teambaas waarschuwt Wolff voor Russell: 'Toto moet voorzichtig zijn' Formule 1
Formule 1

Voormalig teambaas waarschuwt Wolff voor Russell: 'Toto moet voorzichtig zijn'

Voormalig teambaas waarschuwt Wolff voor Russell: 'Toto moet voorzichtig zijn'

Eddie Jordan verwacht niet dat George Russell het ziet zitten dat Carlos Sainz zijn nieuwe teamgenoot wordt. De voormalig teambaas denkt zelfs dat de Brit Toto Wolff onder druk zou zetten om de Spanjaard niet te tekenen als vervanger van Lewis Hamilton. ‘Toto moet voorzichtig zijn’, waarschuwt Jordan de teambaas van Mercedes in de Formula For Success-podcast.

De Ier zou niet verbaasd zijn als Andrea Kimi Antonelli uiteindelijk degene zal zijn die in de tweede Mercedes rijdt in 2025. ‘Toto speelt een hele goede pokerhand’, geeft Jordan aan. ‘Antonelli is waarschijnlijk een van de favorieten. Sainz zou ook een geweldige keuze zijn, daar is geen twijfel over mogelijk’, benadrukt de voormalig teambaas. Toch verwacht hij dat Russell roet in het eten kan gooien voor de Spanjaard. ‘Toto moet voorzichtig zijn. Russell zal Sainz zeker niet in de bolide willen’, geeft Jordan aan.

De Ier erkent dat het uiteraard niet aan Russell is om zijn teamgenoot te kiezen, maar verwacht wel dat hij de keuze tot op zekere hoogte kan beïnvloeden. ‘Er kan genoeg druk uitgeoefend worden op Toto om ervoor te zorgen dat hij kiest voor het jonge, aanstormende talent’, beweert de voormalig teambaas. Russell heeft zelf al aangegeven dat het hem niet veel uitmaakt wie zijn toekomstige teamgenoot wordt, al vindt hij een goede onderlinge relatie wel belangrijk. De Ier gelooft dus niets van die uitspraken.

Sainz maakt nog kans op zitje bij Aston Martin

Hoewel Jordan verwacht dat Sainz een zitje bij Mercedes wel kan vergeten, ziet hij nog wel kansen voor de Spanjaard bij Aston Martin, wat momenteel slechts één punt achter staat op de Duitse renstal. ‘Ik heb geen enkele reden om dit te zeggen, maar ik geloof dat Lance Stroll dit jaar zal stoppen met de Formule 1’, vertelt hij op zijn podcast. ‘Misschien voegt hij zich bij het management of gaat hij met het team samenwerken, dat zou een goede optie voor hem zijn’, is Jordan van mening. ‘Het is lastig voor hem naast Alonso.’

De Ier sluit dus niet uit dat Lawrence Stroll een poging zou doen om een line-up van twee Spanjaarden te krijgen voor het 2025-seizoen. Toch denkt hij dat dit voor Sainz zelf meer een wildcard zou zijn. ‘Het meest verstandige voor hem zou zijn om naar Mercedes te gaan’, denkt Jordan, die ervanuit gaat dat de toekomst van Sainz voorlopig in de handen van Wolff zal liggen. ‘Het hangt echt af van hoe Toto’s brein werkt.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws