Rosberg spreekt Wolff én Verstappen tegen: 'Zelfs Max is geïnteresseerd in records' Opinie
Opinie

Rosberg spreekt Wolff én Verstappen tegen: 'Zelfs Max is geïnteresseerd in records'

Rosberg spreekt Wolff én Verstappen tegen: 'Zelfs Max is geïnteresseerd in records'

Voormalig wereldkampioen Nico Rosberg was te gast in de Sky Sports F1-podcast, waar de Duitser zijn mening gaf over de recordjacht van Max Verstappen en de reactie daarop van Mercedes-teambaas Toto Wolff. Rosberg ging verder in op de situatie met de coureurs bij AlphaTauri, en blikt alvast vooruit op de loodzware race in Singapore.

Rosberg won zelf in 2016, zijn laatste jaar in de Formule 1, de Grand Prix van Italië, en wist mede dankzij die zege teamgenoot Lewis Hamilton af te troeven in de strijd voor de wereldtitel. Afgelopen weekend zag hij Ferrari poleposition pakken, maar Red Bull uitblinken op de zondag. 'Als je het seizoen bekijkt, zal Ferrari blij zijn met een gevecht met Red Bull Racing en een derde en vierde plek, maar als je het weekend bekijkt en ziet hoe snel ze waren en dat ze poleposition pakten, en dat ze achter beide Red Bulls eindigen, hadden ze misschien op wat meer gehoopt, maar al met al kunnen ze wel tevreden zijn', concludeert Rosberg.

Dat resultaat werd in de slotfase wel nog op het spel gezet, aangezien Carlos Sainz en Charles Leclerc het onderlinge gevecht volledig aangingen. Teambaas Frédéric Vasseur greep niet in, en uiteindelijk ging het meerdere keren nét goed. 'Voor de fans is dit natuurlijk heel mooi, maar Toto (Wolff, red.) zou misschien gezegd hebben dat ze hun posities moesten vasthouden. Voor ons was het geweldig, maar ze crashten bijna, vooral in de laatste ronde', zo wijst de Duitser naar het moment waarop Leclerc zich verremde voor de eerste bocht.

Zelfs Verstappen is blij met records

Rosberg reed lange tijd voor Mercedes en kent Wolff dus behoorlijk goed, en dus wordt Rosberg ook gevraagd naar zijn mening over de reactie van Wolff op de recordreeks van Verstappen. 'Toto was op dat moment niet zo blij met de prestaties van zijn eigen team, want ze eindigden als vijfde en zesde, mijlenver achter Ferrari en Red Bull. Toto was een beetje terneergeslagen, en dat maakte zijn antwoord een beetje duisterder', zo lijkt Rosberg te bevestigen dat Wolff inderdaad niet zo goed tegen zijn verlies kan, zoals Verstappen eerder al zei. 'Hij was misschien wat minder vriendelijk dan hij anders geweest zou zijn, want het juist antwoord zou zijn geweest: petje af en alle respect voor Red Bull vanwege deze prestaties.'

Rosberg denkt overigens ook dat het onzin is dat Wolff niet geïnteresseerd zou zijn in dit soort records. 'Natuurlijk, we denken allemaal veel aan records, zelfs Max', deelt Rosberg. 'Hij zegt wel dat hij er niks om geeft, maar steekt wel tien vingers in de lucht na de race. Vlak daarvoor zegt hij nog dat hij niks geeft om tien zeges op rij en alleen een goede race wil hebben. Zelfs Max is geïnteresseerd in records', luidt de duidelijke mening van Rosberg, die toevoegt dat hij Verstappen en Hamilton net zo goed vindt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Rosberg spreekt Wolff én Verstappen tegen: 'Zelfs Max is geïnteresseerd in records'
Verstappen viert zijn overwinning met tien vingers in de lucht.

Coureurspuzzel bij AlphaTauri

Verder werd er nog gesproken over de coureurs van het zusterteam van Red Bull. Bij AlphaTauri werd Nyck de Vries in de zomer vervangen door Daniel Ricciardo. De Australiër raakte geblesseerd, en dus krijgt nu Liam Lawson zijn kans. 'Lawson deed het, vooral in Monza, heel goed', vindt Rosberg. 'Hij zat anderhalve tiende achter Yuki Tsunoda. Dat is heel indrukwekkend, want Tsunoda is snel, dus dat heeft hij super gedaan. Hij reed ook een goede race en had goede snelheid in de race.'

Rosberg kent Ricciardo goed, en leefde dus mee met de 34-jarige. 'Dit is zo ongelukkig voor Daniel (Ricciardo, red.). Je krijgt een kans om terug te keren en breekt dan je hand in een freak accident. Wat een pech! Volgens Christian Horner is Daniel waarschijnlijk pas in Qatar terug, dus hij mist nog een aantal races. Het maakt het lastig, maar Daniel heeft zoveel waarde voor Red Bull en is daar zo populair, dat Red Bull geduldig met hem zal zijn en hem een echte kans zal geven. Deze pauze kan hem echter de kans kosten om Pérez komend jaar bij Red Bull te vervangen en nog een jaar bij AlphaTauri door te brengen. Die handbreuk kan ervoor zorgen dat hij nog een extra jaar bij AlphaTauri moet doorbrengen.'

Singapore een echte uitdaging voor Red Bull

Rosberg hoeft niet lang na te denken als hem gevraagd wordt naar raceweekenden waarin Red Bull de perfecte score dit seizoen zou kunnen kwijtraken. 'We kunnen met Singapore beginnen. Het is zo'n uitdagend weekend, en als het regent, is het zo'n lastig circuit. Er worden veel fouten gemaakt, en het is heel lastig om het goed te doen in de kwalificatie. Het is een circuit met veel downforce.' Vorig jaar ging het voor Verstappen mis in de kwalificatie op een opdrogend circuit, waarbij de strategie van het team hem in de steek liet. Verstappen won nog nooit op het Aziatische stratencircuit.

Rosberg won in 2016 in Singapore, en weet dus hoe lastig dat is. 'Het is een van de circuits met de meeste bochten. Er komt geen einde aan, het is bocht na bocht. Het is heel lastig om je auto goed af te stellen en je banden goed te laten werken. Ik denk dat we dus nog wel wat verrassingen kunnen verwachten, met teams die het opeens goed doen', vermoedt de wereldkampioen van 2016. 'Ik verloor in twee uur tijd zo'n vier kilogram aan lichaamsgewicht door te zweten. Het is zo extreem warm en je hebt geen verse lucht, en je kan nauwelijks fatsoenlijk ademhalen. Je moet je adem inhouden in de bochten, want dan kan je geen ademhalen. Ik weet nog dat ik na tien ronden op het pitbord zag dat ik nog vijftig ronden moest rijden en dacht dat ik klaar was. Het is ook de langste race, want in tegenstelling tot Monaco houden ze het op 300 kilometer. Het gevoel in de auto is zo vreselijk. Het is ongelofelijk zwaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws