Schmidt snapt angst Verstappen: 'GP Singapore gaat zeker de lastigste race worden' Formule 1
Formule 1

Schmidt snapt angst Verstappen: 'GP Singapore gaat zeker de lastigste race worden'

Schmidt snapt angst Verstappen: 'GP Singapore gaat zeker de lastigste race worden'

Michael Schmidt is het met Max Verstappen eens dat de Grand Prix van Singapore mogelijk de plek is waar zijn zegereeks ten einde zal komen. Red Bull Racing is goed op alle soorten circuits, maar de journalist denkt dat het voor de concurrenten makkelijker zal zijn om de auto goed af te stellen in Singapore. Echter, als de Oostenrijkse renstal weet te winnen op het stratencircuit, dan verwacht Schmidt dat Red Bull een hele goede kans maakt om ongeslagen het seizoen te eindigen. Een prestatie waar de journalist veel lof voor heeft.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Italië was Lewis Hamilton niet bepaald onder de indruk van de prestaties van Verstappen. De Mercedes-coureur keek vooral naar het verschil in teamgenoten, aangezien Hamilton zei dat hij met betere teamgenoten te maken had, maar dat is volgens Schmidt niet helemaal eerlijk. 'Als het over Alonso en Rosberg hebt, ben ik geneigd om ja te zeggen, maar voor Bottas is dat absoluut niet het geval', zegt Schmidt bij Auto, Motor und Sport. De journalist vindt het vooral jammer dat de mannen van Mercedes het niet op kunnen brengen om complimenteus te zijn over de prestaties van Red Bull. 'En dan heb je ook Verstappen die foutloos rijdt.'

'Hij maakt geen fouten in de regen op Zandvoort en hij maakt geen fouten als hij in een tweestrijd terechtkomt met een andere coureur', vervolgt Schmidt. De Duitse journalist vergelijkt de prestaties van de Nederlander met het 1988-seizoen van Ayrton Senna. Schmidt merkt echter wel op dat Verstappen wat meer geduld lijkt te hebben dan de drievoudig wereldkampioen. 'Toen Verstappen merkte dat het te krap werd met Sainz, besloot hij geduldig op zijn kans te wachten. Die kwaliteit heeft hij in de afgelopen twee jaar zich eigen gemaakt. Voor coureurs als Verstappen en Senna, die altijd vol voor de aanval kiezen, is geduld de sterkste kwaliteit.'

Schmidt eens met Verstappen

Verstappen ziet de Grand Prix van Singapore als het moment waarop zijn zegereeks mogelijk ten einde komt. Vorig jaar wist de Red Bull-coureur ook niet te winnen op het Marina Bay Street Circuit. 'Het is een circuit met slechts één bochttype. Alle andere teams, die normaal gesproken een probleem hebben om een goede compromis te vinden voor verschillende bochttypes, kunnen de auto makkelijker afstellen. Het kan dus zeker de lastigste race voor Verstappen worden.' Weet Red Bull de race op het stratencircuit echter te winnen, lijkt niemand het team meer te kunnen stoppen. 'Als Red Bull Singapore wint, dan kan alleen een motorprobleem nog roet in het eten gooien', aldus Schmidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws