Hoe laat begint de Grand Prix van Turkije 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Turkije 2021?

Hoe laat begint de Grand Prix van Turkije 2021?

Na de uitdagende kwalificatie maken de teams zich klaar voor de Grand Prix van Turkije. Op het Istanbul Park komen de coureurs zondag weer in actie, onder droge omstandigheden zo is de voorlopige verwachting. Om 14:00u Nederlandse tijd gaat de race van start en mogen de coureurs strijden om de ereplaatsen. Dankzij straffen voor Lewis Hamilton en Carlos Sainz lijken er in ieder geval voldoende inhaalacties te komen, met een spannend gevecht aan het front.

Door het tijdsverschil met Istanboel in Turkije begint de Grand Prix een uur eerder dan je gewend bent. Om 15.00 uur lokale tijd gaan de lichten uit, maar vanwege het tijdsverschil vertaalt dit zich naar 14.00 uur Nederlandse tijd. De race zal tot ongeveer 16.00 uur duren als alles verder zoals gepland verloopt. Sinds de Grand Prix van België is dit natuurlijk wel een belangrijke kanttekening.

Ook in Turkije viel er op de zaterdag flink wat regen, waar de coureurs vooral in VT3 last van hadden. Tijdens de kwalificatie verbeterden de omstandigheden en werd het steeds droger. Voor de Grand Prix op zondag is geen regen voorspeld, maar de kans is natuurlijk altijd aanwezig dat er onverwachts toch een bui valt. In droge omstandigheden lijkt Mercedes vooralsnog ongenaakbaar, dus zal de start voor Verstappen zeer belangrijk worden. Om de leiding te nemen, moet de Nederlander eerst afrekenen met Valtteri Bottas, die vanaf poleposition start.

Inhaalrace voor Hamilton en Sainz bij Grand Prix van Turkije

Daar waar de Nederlandse ogen vooral zijn gericht op Verstappen, is het ook van groots belang hoe goed de inhaalrace van Hamilton verloopt. De titelconcurrent start vanaf P11 en moet dus nog een aantal coureurs passen, alvorens het gevecht met Verstappen aan te kunnen gaan. Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton heeft echter de nodige ervaring als het gaat om inhaalraces. Daarnaast is de Mercedes op snelheid het te kloppen team dit weekend, dus het zal interessant worden om te zien hoe snel Hamilton zijn weg naar voren kan banen.

Vooraan de grid zal de strijd tussen Mercedes en Red Bull wat directer zijn. Achter Bottas en Verstappen staat echter ook nog een kanshebber voor een podium, Charles Leclerc. De Monegask liet vrijdag tijdens de longruns zien een goede pace te kunnen rijden in zijn Ferrari. Ook Pierre Gasly zal proberen bij de start enkele posities te winnen, dus moeten de heren vooraan op hun hoede zijn. Hopelijk voor Verstappen kan ook Sergio Perez een goede start maken om zijn teamgenoot te ondersteunen vooraan. Daarvoor moet de Mexicaan eerst nog een aantal mannen inhalen, aangezien vanaf P6 moet starten.

Ook voor Carlos Sainz wordt de Turkse Grand Prix een uitdaging. De Spanjaard baalde er na de kwalificatie van dat hij zijn gridstraf moest nemen, aangezien de Ferrari zeer competitief is dit weekend. Vanaf P20 mag Sainz proberen zijn weg door het middenveld te banen, met de hoop zo nog punten te kunnen pakken. De inhaalraces van zowel Hamilton als Sainz zullen zeer afhankelijk zijn van de omstandigheden en inhaalmogelijkheden. De teams van beide coureurs voorspelden beide dat inhalen lastig zou worden, dus mogen de heren zich opmaken voor een lastige middag. Met zich op het wereld- en constructeurskampioenschap zullen deze pogingen zeer interessant zijn.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws