Red Bull en Honda in gesprek over hernieuwde F1-samenwerking vanaf 2026 Formule 1
Formule 1

Red Bull en Honda in gesprek over hernieuwde F1-samenwerking vanaf 2026

Red Bull en Honda in gesprek over hernieuwde F1-samenwerking vanaf 2026

Red Bull Racing is in gesprek met Honda voor een hernieuwde F1-samenwerking vanaf 2026. Dat bevestigt Helmut Marko in gesprek met het Oostenrijkse ORF. De topadviseur van de renstal denkt dat Red Bull op eigen benen kan staan voor het nieuwe motorreglement, maar zegt wel open te staan voor een samenwerking met de Japanse autofabrikant.

De samenwerking die Honda en Red Bull aan zouden gaan, zou dan bedoeld zijn voor het elektrische gedeelte van de motor. Red Bull Powertrains, de motorafdeling van de gelijknamige renstal, bouwt dan de verbrandingsmotor. 'Voor het elektrische deel hebben we nog niet alle kennis. Maar we hebben al contacten om ook hierin sterker te worden', aldus Marko, geciteerd door de Nederlandse tak van Motorsport.com.

'We staan op onszelf en kunnen alles zelfstandig doen', gaat Marko verder. De Oostenrijker vertelt dat een samenwerking interessant kan zijn voor Red Bull om de kosten te verminderen. Eén automerk kan daarbij helpen. 'Er zijn nu gesprekken met Honda, die toch weer geïnteresseerd zijn in een samenwerking. Het moet echter zo zijn, dat het DNA van Red Bull niet in het geding komt. Het gaat vooral om onze ongelofelijke flexibiliteit, dat we extreem snel kunnen reageren.'

Honda in beeld bij Red Bull na stuklopen Porsche-deal

Honda is weer in beeld gekomen bij Red Bull nadat de samenwerking met Porsche toch niet doorging. De deal leek in kannen en kruiken, maar de wens van de Duitsers om Red Bull voor de helft over te nemen, viel niet goed bij het topmanagement van het team. Op dit moment staat Red Bull er alleen voor als het gaat om 2026, maar zoals Marko al zei, worden er nu gesprekken gevoerd met Honda. Tussen 2019 en 2021 leverden de Japanners al de motor aan Red Bull en AlphaTauri.

Verstappen ziet concurrentie naderen na slechte tweede vrije training! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws