Horner hoopt dat F1-team helpende hand biedt aan Ricciardo: 'Het zit er nog steeds' Formule 1
Formule 1

Horner hoopt dat F1-team helpende hand biedt aan Ricciardo: 'Het zit er nog steeds'

Horner hoopt dat F1-team helpende hand biedt aan Ricciardo: 'Het zit er nog steeds'

Christian Horner zou het jammer vinden als Daniel Ricciardo aankomend seizoen niet op de Formule 1-grid te vinden is. De coureur heeft te horen gekregen dat zijn contract bij McLaren vroegtijdig ten einde zal komen en dat hij op zoek moet gaan naar een andere uitdaging. Meerdere teams zijn in de afgelopen weken genoemd, maar de kans begint klein te worden dat Ricciardo daadwerkelijk een stoeltje zal vinden. Horner denkt dat de Australiër gewoon wat meer vertrouwen nodig heeft.

Het huwelijk tussen McLaren en Ricciardo verliep vanaf het begin al niet op rolletjes. Nu hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan en daardoor zit de coureur dus zonder stoeltje. 'Het is heel erg jammer, want hij is een grote persoonlijkheid binnen de sport en een geweldige coureur', zegt Horner bij de Beyond the Grid-podcast. 'Hij is natuurlijk wel een beetje het goede gevoel kwijtgeraakt, maar ik denk dat het geweldig zou zijn als hij in de sport kan blijven.'

'Als ik bij een team als Alpine had gezeten dan had ik hem zeker een kans gegeven. Hij heeft daar twee seizoenen gezeten en daar scoorde hij ook gewoon podiums', vervolgt de Red Bull Racing-teambaas. De Brit heeft Ricciardo natuurlijk van dichtbij meegemaakt bij de Oostenrijkse renstal. Volgens Horner moet de meervoudig racewinnaar weer terug naar het gevoel dat hij had bij Red Bull. 'Je kan echt zijn zelfvertrouwen weer opbouwen. Je moet niet vergeten dat hij geweldige races heeft gereden, races heeft gewonnen en natuurlijk fantastisch kan inhalen. Dat zit er nog steeds.'

Horner ziet dat Ricciardo zelfvertrouwen mist

In de afgelopen twee seizoen moest Ricciardo continu het onderspit delven ten opzichte van zijn teamgenoot Lando Norris. Ricciardo wist nog wel een race te winnen, maar Horner ziet dat de coureur een 'reset' nodig heeft. 'Zelfvertrouwen is een heel belangrijk element. Hij heeft om één of andere reden gewoon niet het gevoel voor die auto. Dat heeft zijn zelfvertrouwen niet veel goeds gedaan. Ik hoop gewoon dat hij nog een kans krijgt', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws