'Cryptische tweet Alfa Romeo hint naar samenwerking: deal Sauber en Audi in kannen en kruiken' Formule 1
Formule 1

'Cryptische tweet Alfa Romeo hint naar samenwerking: deal Sauber en Audi in kannen en kruiken'

'Cryptische tweet Alfa Romeo hint naar samenwerking: deal Sauber en Audi in kannen en kruiken'

Alfa Romeo plaatste eerder op woensdag een cryptische tweet waarin er verkondigd werd dat er een aankondiging aan zou komen. Bronnen melden aan Motorsport-Total.com dat de deal tussen Sauber en Audi nu volledig in en kannen en kruiken is. Voor het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps maakte het automerk al bekend dat ze een intrede gaat doen in de Formule 1. Enkele details van een deal met Sauber werd ook al naar buiten gebracht.

De deal tussen Audi en Sauber is één van de slechts bewaarde geheimen in de Formule 1. Eerder was een samenwerking tussen Red Bull Racing en Porsche dat ook, maar deze deal werd door de Oostenrijkse renstal van tafel geveegd. Hierdoor lijkt Audi het enige merk dat onder de Volkswagen Group valt te zijn dat haar intrede gaat doen in de Formule 1. De meeste details van de deal zijn echter nog onbekend.

Gedurende het raceweekend op Spa-Francorchamps werd er gesproken over een overname van 75 procent in 2026. Deze overname zou stapsgewijs plaats gaan vinden, aangezien Audi in 2023 al 25 procent van Sauber over zou nemen. Finn Rausing, de eigenaar van de Zwitserse renstal, behoudt op deze manier nog een aandeel in zijn eigen bedrijf. Hierdoor zal de naam Alfa Romeo echter wel uit de sport verdwijnen, aangezien Audi een fabrieksteam gaat worden en dit team zal enkel de naam Audi dragen.

Hoe zit het met Porsche?

Het andere merk dat onder de Volkswagen Group valt, Porsche, zou ook haar intrede gaan doen in de Formule 1. De Duitse autofabrikant zou samenwerken met Red Bull, maar deze deal is uiteindelijk geklapt, ondanks dat een akkoord heel dichtbij was. Het is nu onduidelijk wat de toekomst gaat brengen voor Porsche, want de fabrikant had haar zinnen volledig gezet op een samenwerking met Red Bull. Motorsport-Total denkt dat een samenwerking met Andretti Autosport tot de mogelijkheden behoort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws