Ferrari kijkt naar oplossingen Red Bull: 'Iedereen kopieert iedereen' Formule 1
Formule 1

Ferrari kijkt naar oplossingen Red Bull: 'Iedereen kopieert iedereen'

Ferrari kijkt naar oplossingen Red Bull: 'Iedereen kopieert iedereen'

Mattia Binotto is zeer te spreken over de verbeteringen die Ferrari heeft gebracht gedurende het seizoen. De F1-75 is in de basis al een snelle auto, maar het team heeft in de afgelopen maanden meermaals een succesvolle upgrade gebracht. Tijdens de Grand Prix van Frankrijk bracht Ferrari een nieuwe vloer, en dat bracht ook succes. Het team van Ferrari wist een tijdswinst te boeken van een paar tienden.

Ferrari heeft een hele snelle auto, maar aan de betrouwbaarheid schort het nog een beetje. Toch is Binotto tevreden met de bolide die de Italiaanse renstal telkens op de circuits brengt. 'Ik ben erg tevreden, want we wisten dat ons basisconcept goed was, maar we hebben ook de auto goed kunnen ontwikkelen', wordt de Ferrari-teambaas geciteerd door Formu1a.uno. 'Het team heeft sinds de winter hele moedige beslissingen genomen, door innovaties te brengen die ook nog eens werkten.'

Nieuwe vloer voor Ferrari

Doordat de Formule 1 nu te maken heeft met grondeffectauto's is de vloer belangrijker dan ooit. Ferrari heeft voor slimme oplossingen gekeken naar titelconcurrent Red Bull Racing. 'Dat is geen probleem, want iedereen kopieert iedereen. Het is een goede beslissing om te kijken naar wat andere teams brengen naar de circuits. Dan begrijp je welke technische oplossingen meer voordeel kunnen opleveren. Dan ga je ze uitproberen om te zien hoe ze reageren.'

In Frankrijk bracht het team een nieuwe upgrade. 'We hebben een nieuwe vloer gebracht die de performance moest verbeteren, ons meer downforce moest geven, maar ook het stuiteren moest verhelpen. Dat was lastig om te testen, omdat Paul Ricard redelijk strak asfalt heeft. We gaan meer zien in de komende races', aldus Binotto. De nieuwe vloer gaf het team van Ferrari een tijdswinst van twee tienden, wat correleert met de verwachten in de fabriek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws