Horner lyrisch over optreden Verstappen in Zandvoort: 'Typische Max-ronde' Formule 1
Formule 1

Horner lyrisch over optreden Verstappen in Zandvoort: 'Typische Max-ronde'

Horner lyrisch over optreden Verstappen in Zandvoort: 'Typische Max-ronde'

Max Verstappen is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen door voor eigen publiek de poleposition te veroveren. Christian Horner sprak na afloop van de kwalificatie in Zandvoort van een indrukwekkende prestatie van zijn goudhaantje. De laatste ronde, waarmee Verstappen de concurrentie op een flinke achterstand zette, was volgens de teambaas van Red Bull Racing typerend voor Verstappen.

Op vrijdag waren de onderlinge verschillen nog bijzonder klein, maar tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland liet Verstappen er geen misverstand over bestaan wie momenteel de topfavoriet is. Met een indrukwekkende laatste ronde in Q3 verpletterde hij de toptijd van Lando Norris en met een tijd van 1:10,567 hield hij de concurrentie ruim achter zich. De tweede seizoenshelft had niet beter kunnen beginnen, zo vindt ook Horner.

'Ja, dit is de beste manier om de tweede seizoenshelft te beginnen', zegt de Brit tegen Viaplay. 'Er stond behoorlijk wat druk op hem tijdens de sessie, want de omstandigheden veranderden voortdurend. Maar de laatste ronde was typisch Max. Het was een machtige ronde', steekt Horner de loftrompet over de regerend wereldkampioen.

Verstappen maakt het verschil

De omstandigheden waren zaterdag niet makkelijk. Tijdens de kwalificatie was het weliswaar droog, maar het asfalt was nog kletsnat. Naarmate de sessie vorderde werd de baan steeds droger en in Q3 konden de slicks voor het eerst ondergeschroefd worden. Verstappen begon het laatste deel op de intermediates, maar dit bleek de verkeerde keuze. Mede dankzij de rode vlag, veroorzaakt door Logan Sargeant, kostte het hem weinig tijd, maar het laat wel zien hoe lastig de omstandigheden waren. 'Onder zulke omstandigheden verandert alles constant. Het was steeds weer de vraag: wanneer ga je en op welke band doe je dat? Hij (Verstappen, red.), zijn ingenieur en het hele team hebben het fantastisch gedaan door de omstandigheden te lezen en de goede keuze te maken op het juiste moment. En Max leverde daarna.'

'Het was typisch Max. Hij haalt extra energie uit de druk en de motivatie hier. Het was echt indrukwekkend', zegt Horner, die vervolgens ook ingaat op het grote verschil met de concurrentie. 'Dat ligt denk ik vooral aan situatie op het circuit. Als je naar vorig jaar kijkt, was het verschil slechts een tiende. Maar in dit soort omstandigheden maakt de coureur echt het verschil door de banden in het juiste venster te krijgen. Het is niet alleen zijn getimede ronde, maar kijk ook naar wat hij deed tijdens zijn outlap en ook de manier waarop hij zijn auto prepareerde, was echt indrukwekkend', aldus een tevreden Horner.

Verstappen is de torenhoge favoriet voor de zege in Zandvoort! Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen wint! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws