Horner niet te spreken over gedrag Norris: 'Hij deed de hele tijd aan divebombing' Formule 1
Formule 1

Horner niet te spreken over gedrag Norris: 'Hij deed de hele tijd aan divebombing'

Horner niet te spreken over gedrag Norris: 'Hij deed de hele tijd aan divebombing'

Na een eindfase vol chaos was het uiteindelijk George Russell die er met de winst vandoor ging, terwijl een gefrustreerde Max Verstappen het moet doen met een vijfde plaats. Ook teambaas Christian Horner is behoorlijk gefrustreerd door de gebeurtenissen aan het einde van de race. 'Het voelde onnodig', zegt hij erover in een interview met F1TV.

'Het voelde alsof we alles wel onder controle hadden. We hadden een voorsprong van acht seconden', geeft Horner aan. 'Met de koelere temperaturen waren de mediumbanden beter, dus die gebruikten we. Die van ons waren gescrubd, die van Lando waren nieuw', weet hij echter. 'We werden even opgehouden bij de pitstop, waardoor de bolides veel dichter bij elkaar terecht kwamen dan had gemoeten', vertelt hij. Dit leidde uiteindelijk tot de heftige eindstrijd tussen Verstappen en Lando Norris.

Horner vind penalty voor Verstappen te hard

'Daarna ging Lando over de track limits heen', benadrukt de teambaas van Red Bull Racing. 'Vier keer, dus er zat een penalty aan te komen', is hij van mening. Hij is niet te spreken over de manier waarop de Brit van McLaren het gevecht met de drievoudig wereldkampioen aanging. 'Het voelde alsof hij te ambitieus was, met dat in het achterhoofd', verwijst hij terug naar de track limits die Norris boven het hoofd hingen. 'Heel frustrerend', vat Horner het samen.

De teambaas is het ook niet helemaal eens met de straf van 10 seconden die Verstappen aan zijn broek kreeg. 'Het was vrij hard. Lando deed de hele tijd aan divebombing', luidt de kritiek van de Brit. 'Het voelde onnodig, dus het is erg frustrerend. Het had een mooie winst kunnen zijn hier', zegt de man die een thuiszege voor zijn team in rook zag opgaan. Toch weet hij dat dit er gewoon bij hoort. 'Zo gaat het nou eenmaal in het racen. Mijn felicitaties aan George, die de zege kreeg.' De Brit ziet dat er verder ook nog geen reden is voor paniek binnen zijn renstal. 'Ondanks de frustratie van vandaag lopen we alsnog uit in beide kampioenschappen', sluit Horner af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws