Ruzie bij Red Bull, Jos Verstappen trekt zich terug en haalt uit: 'Op deze manier hoeft het niet' Formule 1
Formule 1

Ruzie bij Red Bull, Jos Verstappen trekt zich terug en haalt uit: 'Op deze manier hoeft het niet'

Ruzie bij Red Bull, Jos Verstappen trekt zich terug en haalt uit: 'Op deze manier hoeft het niet'

Jos Verstappen zou in Oostenrijk in actie komen in de RB8, de Formule 1-auto van Red Bull Racing uit 2012. De Limburger heeft zich echter teruggetrokken, en rijdt dus niet mee bij de Legends Parade. Opvallend genoeg wijst Verstappen senior hierbij op tegenwerking van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner, waarbij er een aantal stevige opmerkingen uit de mond van de voormalige Formule 1-coureur kwamen.

Het is al het hele seizoen onrustig. Februari stond in het teken van een onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag van Horner, die nog altijd aan het roer bij de Oostenrijkers staat. Jos Verstappen sprak zich echter al meerdere keren duidelijk uit, en gaf aan dat de focus op het racen moet liggen, en waarschuwde aan het begin van het jaar al dat dit zo niet lang goed zou blijven gaan. Inmiddels is technisch meesterbrein Adrian Newey vertrokken, al is niet bevestigd in hoeverre dit met de interne onrust te maken had.

Verstappen senior zou op zaterdag en zondag over de Red Bull Ring razen in de RB8, de kampioenschapsauto van Sebastian Vettel uit 2012. De slechte band met Horner heeft echter zijn tol geëist. Verstappen zou op verzoek van de Oostenrijkse kant van Red Bull, met onder andere ook Helmut Marko, deelnemen aan de Legends Parade. Daarin zijn ook andere legendes, zoals Gerhard Berger, David Coulthard, Emerson Fittpaldi, en Johnny Herbert aanwezig.

Verstappen haalt uit naar Horner

Verstappen doet dus echter niet meer mee. Opvallend genoeg haalt hij stevig uit naar Horner. 'De voorbije dagen heb ik van meerdere kanten gehoord dat Christian Horner er alles aan heeft gedaan om mij niet te laten rijden, en om er anders voor de zorgen dat er niets gefilmd zou worden', aldus de vader van de wereldkampioen, die erg kritisch is geweest op de 50-jarige Brit in de voorbije maanden.

De Nederlander vindt het jammer dat dit allemaal achter zijn rug plaatsvindt. 'Dan denk ik: zeg het in mijn gezicht. Op deze manier hoeft het voor mij niet. Ik vind het heel teleurstellend', zegt Verstappen senior tegen De Telegraaf. Vanwege de onrust werd Max Verstappen al met Mercedes in verband gebracht, maar de Red Bull-coureur gaf op donderdag in Oostenrijk nog aan dat hij sowieso in 2025 nog voor zijn huidige werkgever rijdt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws