Horner verzekert Sainz nog niet van Red Bull-stoeltje: 'Het is een luxe-situatie voor ons' Formule 1
Formule 1

Horner verzekert Sainz nog niet van Red Bull-stoeltje: 'Het is een luxe-situatie voor ons'

Horner verzekert Sainz nog niet van Red Bull-stoeltje: 'Het is een luxe-situatie voor ons'

Waar het 2024-seizoen nog maar net is begonnen, lijkt het alsof het 2025-seizoen nu al het gesprek van de dag is. Aan het einde van dit jaar lopen de contracten van heel wat coureurs af. De meest besproken coureur zonder stoeltje voor volgend jaar is Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard heeft tot nu toe een sterk seizoen neergezet en dus luidt de vraag bij welk team hij zal plaatsnemen. Alle ogen lijken te zijn gericht op Red Bull Racing.

In een interview met SkySports wordt Red Bull-teambaas Christian Horner gevraagd naar de vooruitzichten rondom Sainz. De Brit lijkt er nog niet zeker van te zijn dat een overstap voor de Spanjaard in het verschiet ligt.

Red Bull neemt de tijd

Sainz is voor volgend jaar zonder stoeltje komen te zitten nadat Mercedes-coureur Lewis Hamilton begin Februari bekendmaakte dat hij de overstap naar Ferrari maakt. Ondanks zijn gedwongen vertrek, zet de Spanjaard een indrukwekkend seizoen neer en won hij zelfs de Grand Prix van Australië.

Het meest begeerde stoeltje op de grid is dat naast Max Verstappen. Het contract van Verstappen's teamgenoot Sergio 'Checo' Pérez is namelijk nog niet verlengd voor volgend jaar. Volgens teambaas Horner heeft het team echter geen haast om een besluit te nemen. Zelf de komst van Audi in de Formule 1 lijkt bij het team niet voor extra druk te zorgen. 'We weten niet wat het aanbod (aan Sainz, red.) inhoudt, maar met de komst van Audi mag je er vanuit gaan dat ze zich vrij agressief zullen opstellen in de drivers market', vertelt Horner voor de camera.

'Voor een coureur van Sainz' caliber, wil hij in een winnende auto zitten. Aangezien wij een stoel beschikbaar hebben voor volgend jaar, is zijn doel natuurlijk dat stoeltje. Sainz' probleem is dat Checo in dat stoeltje zit en het heel goed doet. Het is voor ons als team een luxe-situatie en een die we niet hoeven te haasten. We zullen onze tijd nemen om de opties af te gaan.' Het is dus nog niet gezegd dat Pérez zijn stoeltje zal moeten opgeven. 'Als Checo op deze manier blijft presteren dan zien wij geen reden om onze line-up te veranderen.'

Daniel Ricciardo

De toekomst van de VCARB-coureur Daniel Ricciardo houdt de gemoederen ook bezig. De Australiër heeft geen goede start van het 2024-seizoen gekend. Hij weet zijn teamgenoot Yuki Tsunoda niet bij te houden en crashte samen met Williams-coureur Alexander Albon in Japan waardoor zijn race er al binnen een ronde op zat.

'Het ligt echt in Daniel's handen en hij moet zijn seizoen op gang krijgen. Hij heeft een moeilijke start van het jaar gehad, maar hij moet dat veranderen. Er is geen betere plek om dat te doen dan tijdens een sprintrace weekend. Hij weet dat hij een grote jongen is en hij weet welke druk er speelt binnen de Formule 1 en binnen Red Bull', zegt Horner.

Voor het team van Red Bull verwacht Horner een goed weekend in China. Maar de concurrentie is groot. 'McLaren zag er snel uit in de vrije training, Ferrari gaat dichtbij zijn en dat zijn (de teams, red.) die we tot nu toe hebben gezien. Je moet iedereen in acht nemen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws